Nεκρή χελώνα caretta- caretta στο Επιτάλιο – Ξεβράστηκε χτυπημένη στη στεριά

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε καλοκαίρι, οι λουόμενοι στις παραλίες της Ηλείας γίνονται μάρτυρες δεκάδων παρόμοιων περιστατικών
1'

Χτυπημένη ήταν η θαλάσσια χελώνα που ξεβράστηκε στην παραλία του Επιταλίου, όπου και το κουφάρι της παρέμεινε στη στεριά, έως ότου να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές για την περισυλλογή και την ταφή της.

Σύμφωνα με λουόμενους που μίλησαν στην εφ. «Πατρίς», η παρουσία της caretta- caretta ήταν αντιληπτή εντός της θάλασσας για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ωστόσο κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι η θαλάσσια χελώνα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση, ήταν νεκρή και απλώς επέπλεε, μέχρι τα ρεύματα της θάλασσας να την ξεβράσουν στην ακτή.

Τελικά, το πρωί της περασμένης Δευτέρας πολίτες που διατηρούν τις οικίες τους στην παραλία του Επιταλίου, εντόπισαν τη χελώνα νεκρή, μεταξύ νερού και αμμουδιάς, ενώ όπως δήλωσαν αιμορραγούσε από το πλάι, έχοντας δεχτεί χτύπημα είτε από ψαροτούφεκο, είτε από την προπέλα κάποιου σκάφους. Άλλωστε, σε κάποιες περιπτώσεις ο παρατημένος και εν χρήσει αλιευτικός εξοπλισμός είναι υπεύθυνος για πολλούς θανάτους χελωνών.

Μετά τον εντοπισμό της χελώνας, υπήρξε το ζήτημα της ταφής της. Αρχικά, οι λουόμενοι πήραν την πρωτοβουλία να την θάψουν πρόχειρα σε έναν αμμόλοφο, προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται η δυσοσμία. Χθες, έπειτα από τη σχετική ενημέρωση που έγινε από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου μετέβη στο Επιτάλιο, όπου περισυνέλλεξε τη νεκρή θαλάσσια χελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε καλοκαίρι, οι λουόμενοι στις παραλίες της Ηλείας γίνονται μάρτυρες δεκάδων παρόμοιων περιστατικών.