Σε χρόνο – ρεκόρ η ταξινόμηση λεωφορείων του ΟΑΣΑ από την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν παίρνει αναβολή» - 101 λεωφορεία θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση 63 δρομολογίων του ΟΑΣΑ στην Ανατολική και Δυτική Αττική 

Λεωφορεία
EUROKINISSI
3'

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής οι διαδικασίες για την ταξινόμηση και την επιθεώρηση συνολικά 101 οχημάτων που θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση 63 δρομολογίων του ΟΑΣΑ στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Μεταφορών Πειραιώς και Νήσων, παρά τη λήψη των θερινών αδειών του προσωπικού, περαίωσε τάχιστα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση 38 δρομολογίων στη Δυτική Αττική και 25 στην Ανατολική.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων από το ΚΤΕΟ Χολαργού, το οποίο ανήκει επίσης στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ώστε αυτά να τεθούν σε λειτουργία τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, ενώ μέχρι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα έχουν παραδοθεί προς χρήση επιπλέον 29 οχήματα.

Στόχος η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη δεν επιδέχεται αναβολές. Η λειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα των υπηρεσιών μας και, πρωτίστως, το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι η δική μας οπτική για την επιτελικότητα του δημοσίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου, «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είμαστε σταθερά δίπλα στον πολίτη, χωρίς διακοπή και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών μας».

Υπογράμμισε επίσης, ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, στη βάση ενός δομημένου προγραμματικού σχεδιασμού, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη λύση για το κυκλοφοριακό στο Λεκανοπέδιο, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και τους Δήμους.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, αποτελεί βασικό παράγοντα αποσυμφόρησης των οδικών αξόνων της Αττικής» επισημαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αστικά λεωφορεία, φιλικά στο περιβάλλον με εξελιγμένα συστήματα

Τα οχήματα που ταξινομήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, εξήγησε, είναι υπερσύγχρονα αστικά λεωφορεία τύπου Euro 6Ε, φιλικά προς το περιβάλλον, με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας για επιβάτες και πεζούς, πλήρως κλιματιζόμενα και εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει απόλυτη προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και επιβάτες με κινητικά προβλήματα.

Τα λεωφορεία αυτά, όπως είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, θα ενισχύσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ σε δύο ιδιαίτερα επιβαρυμένες κυκλοφοριακά περιοχές της Αττικής, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, που κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία έξι περιφερειακών ΚΤΕΛ.

Βάσει της σύμβασης, ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει για τα επόμενα οκτώ χρόνια στις συγκεκριμένες γραμμές συνολικά επιπλέον 211 λεωφορεία. Τα υπόλοιπα 81 οχήματα, που θα ταξινομηθούν και θα ελεγχθούν επίσης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή