Κρήτη: Τρομάζει το μεταναστευτικό - Ραγδαία αύξηση στις ροές

Οι μετανάστες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη Συρία, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Μπαγκλαντές
EUROKINISSI
1'

Δραματική αύξηση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές το 2024, από τον Έβρο και τα νησιά ενώ στον χάρτη των μεταναστευτικών ροών έχει μπει για τα καλά και η Κρήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που προκύπτουν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στη χώρα μας σημειώνονται οι υψηλότερες μεταναστευτικές ροές μετά το 2019. Από τους ανήλικους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, περίπου 91% είναι αγόρια και τα υπόλοιπα κορίτσια και το 16% είναι κάτω των 15 ετών.

Ο αριθμός όσων έφτασαν από την αρχή του χρόνου στη μεγαλόνησο αυξάνεται διαρκώς. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι πως όλο το 2023 είχαν φτάσει στην Κρήτη 798 άτομα, ενώ πλέον προτού εκπνεύσει ο χρόνος ξεπερνά τα 2.600 άτομα.

Οι ταυτοποιήσεις που έγιναν, έδειξαν, πως ο κύριος όγκος των μεταναστών προέρχεται από τη Συρία, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Μπαγκλαντές. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν εξάλλου οι ροές γυναικών και ανηλίκων.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη αποτελεί καθημερινότητα με την αλλαγή στάσης των δουλεμπόρων, που από τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται πλέον να στρέφονται και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά 108 μετανάστες εντοπίστηκαν από λιμενικούς στο νησί αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για 76 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων εντοπίστηκαν στη Γαύδο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης ενώ άλλοι 32 μετανάστες βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.

Σχετικές ειδήσεις