Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για το «παράνομο» λούνα παρκ - Και 2ος δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια

Εκτός από τον Δήμο Κοζάνης, και ο Δήμος Άργους Ορεστικού, δεν έδωσε άδεια στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, γεγονός που επαναφέρει το ερώτημα, για το πώς αυτή η επιχείρηση, εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στην Κασσάνδρα
3'

Νέες αποκαλύψεις έφερε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων το Mega για το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 19χρονο σε λούνα παρκ στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ εκτός από την Κοζάνη είχε αποκλειστεί και από τον Δήμο Άργους Ορεστικού το 2019, καθώς δεν έδειξε κάποιο πιστοποιητικό για την ασφάλεια των παιχνιδιών και ως αποτέλεσμα αποκλείστηκε η συμμετοχή του στο πανηγύρι.

«Δεν είχε κανένα δικαιολογητικό, γι’ αυτό και απορρίφθηκε», είπε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

Μάλιστα, στο δελτίο ειδήσεων προβλήθηκε και έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τον Δήμο Αργους Ορεστικού να απορρίπτει την αίτηση του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ επειδή δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά των μηχανημάτων, ούτε πιστοποιητικά για την ασφάλεια αυτών, ενώ κατατέθηκαν στοιχεία για 11 μηχανήματα ενώ η προκήρυξη ζητούσε τουλάχιστον 12.

«Εμείς κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη που γίνεται τέλος του Σεπτέμβρη βγαίνει μία διακήρυξη, για το ποιος θα συμμετέχει στο λούνα-παρκ, αλλά με συγκεκριμένους όρους και από κει και πέρα έχει και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με το συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού..

Εύλογα είναι τα ερωτήματα πώς ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ενώ σχεδόν ποτέ δεν έφερε μαζί του τις πιστοποιήσεις για την ασφάλεια των μηχανημάτων του, πώς κατάφερνε να λαμβάνει τις άδειες από τον Δήμο Κασσάνδρας μέχρι και το 2023 για να λειτουργεί το λούνα παρκ. Είχε πιστοποιητικά;

«Το σπουδαιότερο όλων είναι ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού των παιχνιδιών να το πω έτσι. Αυτή τη στιγμή όπως είπαμε είναι δύο οι εταιρείες που υπάρχουν. Δεν ελέγχει την ασφάλεια του μηχανήματος ελέγχει το μηχάνημα αν πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή», είπε ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης και συνέχισε:

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό μιλάμε για κάποια αποκοπή καθίσματος, συνεπώς έχουμε να κάνουμε με το ότι ο μηχανισμός που συγκρατούσε στο σκελετό του παιχνιδιού σημαίνει ότι είχε κάποιο πρόβλημα ο μηχανισμός συγκράτησης».

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, μια διακοπή ρεύματος στο λούνα παρκ ήταν η αφορμή 2 αγοράκια να εγκλωβιστούν μέσα σε μια τεράστια πλαστική κατασκευή, η οποία ξεφούσκωσε, καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού στο MEGA.

«Όταν σβήνει αυτός ο συμπιεστής αυτό το κάστρο σιγά-σιγά ξεφουσκώνει και έπεσε και τα πλάκωσε εγώ εντωμεταξύ δεν πήρα χαμπάρι γιατί καθόμασταν οι γονείς εγώ καθόμουν πλάτη το πήρε χαμπάρι ο γαμπρός μου και πήγε και έβγαλε τον ανιψιό μου και τον γιο μου ο μαγαζάτορας ούτε πήρε χαμπάρι. Παλιατζούρες είχε αυτός πάντα. Παλιά, παλιά μεταχειρισμένα παλιά», ανέφερε σε καταγγελία του γονέας.

Δείτε το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega

Σχετικές ειδήσεις