Λευκάδα: Αγριογούρουνα κολυμπούν στην παραλία της νησίδας Άτοκος

Η Άτοκος είναι νησίδα του Ιονίου Πελάγους, η οποία βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ιθάκης
1'

Φωτογραφίες και βίντεο με αγριογούρουνα να περιφέρονται εν μέσω τουριστών στην παραλία ή να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, χωρίς να ενοχλούνται από τους τουρίστες, στη νησίδα Άτοκος, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο οποίος γράφει: «ΑΤΟΚΟΣ. Ένα μικρό νησί νότια της Λευκάδας, ένας μικρός παράδεισος.»

Υπάρχει και η άποψη που έχει κατατεθεί ως σχόλιο από αναγνώστη σε πρότερη σχετική ανάρτηση στη σελίδα, ο οποίος γράφει: «Δεν είναι είναι αγριογούρουνα, πήγαν ένα ζευγάρι ήμερα μαύρα και τα άφησαν και αυτά πολλαπλασιάστηκαν (ότι μαύρο δεν είναι αγριογούρουνο).

Η Άτοκος είναι νησίδα του Ιονίου Πελάγους, η οποία βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ιθάκης. Ανήκει στο σύμπλεγμα των βόρειων Εχινάδων, αν και είναι κάπως απομακρυσμένη από τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος. Έχει έκταση 4,4 τ. χλμ. και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι ακατοίκητη. Διοικητικά, από το 1952, ανήκει στον δήμο Ιθάκης του νομού Κεφαλληνίας. Η Άτοκος διαθέτει αρκετούς κολπίσκους, κατάλληλους για τα σκάφη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Τσάκου.