Βόλος: Συνεχίζει να ξεβράζει νεκρά ψάρια η θάλασσα – Επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό

Θρίλερ στις παραλίες της Μαγνησίας με τα νεκρά ψάρια 
1'

Μετά την παραλία του Βόλου, νεκρά ψάρια άρχισαν να ξεβράζονται από την θάλασσα και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως στον Άναυρο, τις Αλυκές και τη Νέα Αγχίαλο, εντείνοντας την ανησυχία των πολιτών. Επίσης, νεκρά ψάρια επιπλέουν στην θάλασσα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού από τη Νέα Αγχίαλο έως τα Πλατανίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού που δεν αντέχουν την αλατότητα της θάλασσας, δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δεσμεύουν οξυγόνο για τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία.

Το φαινόμενο έχει απασχολήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία έχει καταλήξει ότι πρόκειται για ψάρια που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας.

Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα στις παρακάρλιες περιοχές, μεγάλος αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια μεταφέρθηκαν στην λίμνη Κάρλα και καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό.

Το πρόβλημα θα συζητηθεί σε σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση και να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Σχετικές ειδήσεις