Χαλκιδική: Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον 58χρονο ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ

Οι εγκληματικές παραλείψεις και ο σοκαριστικός τρόπος που λειτουργούσε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική
4'

Επί τρεις μήνες λειτουργούσε χωρίς άδεια, χωρίς κανένα έλεγχο και καμία πιστοποίηση παίζοντας με τις ζωές εκατοντάδων παιδιών το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική που σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης.

Η σύζυγος του 58χρονος ιδιοκτήτη του λούνα παρκ περιέγραψε στο Mega πώς η ίδια είδε τον 19χρονο αιμόφυρτο μετά το τραγικό δυστύχημα. «Άκουσα φωνές από το χώρο που βρίσκεται το Crazy dance. Πήγα προς τα εκεί και είδα ένα νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος… και ο σύζυγος μου έφυγαν από τον χώρο του λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το ατύχημα», δήλωσε.

Εγκληματικές παραλείψεις

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, Γιώργος Καμπαΐλης προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος της απώλειας και των όσων αποκαλύπτονται για τις εγκληματικές παραλείψεις που επέτρεψαν στο λούνα παρκ της φρίκης να λειτουργεί από τα μέσα Μαΐου.

«Αυτοί οι άνθρωποι που προκαλέσανε το θάνατο σε αυτό το νέο παιδί είναι ελεύθεροι. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα για να τους δώσουμε έτοιμα τα στοιχεία για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτό που πρέπει. Γιατί δεν τους προσαγάγουν όλους αυτούς τους υπεύθυνους; Τι φοβούνται;», ανέφερε ο κ. Καμπαΐλης στο Mega, σημειώνοντας ότι θα περιμένει να δει πώς θα κινηθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας όμως παράλληλα ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

«Εμείς πιστεύουμε και γνωρίζουμε και έχουμε πληροφορηθεί ότι υπήρχε μία συνεργασία του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας. Θλίβομαι πάρα πολύ για τον τόπο μου. Το παιδί μου έφυγε. Είναι σε καλά χέρια εκεί που είναι. Δε βγάζω θυμό. Βγάζω την αλήθεια μου», τόνισε ο τραγικός πατέρας.

Τα δύο παιδιά που έμειναν πίσω χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τον σοκαριστικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού τους μπροστά στα μάτια τους.

Θεωρήθηκε αφερέγγυος

Την ίδια ώρα ο τρόπος που λειτουργούσε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ σοκάρουν. Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις περι τα τέλη Δεκέμβρη του 2021 ο Δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε σύμβαση 60 ημέρων με τον συγκεκριμένο επιχειρηματιά επιτρέποντάς του να εγκαταστήσει μηχανήματα λούνα παρκ και παγοδρόμιο σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία, μία σύμβαση που δεν ανανεώθηκε, καθώς οι εγκαταστάσεις ήταν ανοργάνωτες και ο επιχειρηματίας θεωρήθηκε αφερέγγυος.

Ο 58χρονος ωστόσο αρνούνταν να αποχωρήσει από τον χώρο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό με τον δήμο και την αστυνομία. Μάλιστα ο Δήμος προκειμένου να αναγκάσει τον επιχειρηματία να φύγει κατέβαζε τους διακόπτες της ηλεκτροδότησης, αλλά εκείνος τους σήκωνε ξανά, με τον Δήμο να αναγκάζεται να κόψει τα καλώδια. Ο 58χρονος ωστόσο δεν πτοήθηκε και έβαλε γεννήτρια συνεχίζοντας την λειτουργία, παράνομα.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με τον δήμο να ορίζει δικαστικό επιμελητή που βεβαίωσε πρόστιμο για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ ο 58χρονος με περίσσιο θράσος απάντησε με ασφαλιστικά μέτρα για διαφυγόντα κέρδη. Τελικά αποχώρησε από τον χώρο 2,5 μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης.

Αλισβερίσια και χρηματισμοί

Στο φως έρχονται παράνομα αλισβερίσια δήμων και επιχειρηματιών για άδειες λειτουργίας, καθώς όπως καταγγέλει στο Mega ιδιοκτήτης άλλου λούνα παρκ, στο παρελθόν δημοτικός υπάλληλος του ζήτησε... δωράκι για να πάρει την πολυπόθητη άδεια!

«Όπου πάμε μας λένε οι υπάλληλοι ή μας τα ρίχνεις αλλιώς δεν παίρνεις άδεια. Γιατί μας κρατάνε στα χέρια αυτοί. Μου τα ζήτησε εκεί. Στο… και δε του τα έδωσα. Του λέω άντε ρε φύγε από εδώ. Δε στα δίνω. Δε σου δίνω. Γιατί του λέω είμαι παράνομος», κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.

Άλλες φορές όπως λέει, είναι οι επιχειρηματίες που προσεγγίζουν τους υπαλλήλους για να κάνουν τα στραβά μάτια. Πάντα όμως, με το αζημίωτο.

«Για να πάρει πιστοποίηση να μπορέσει να δουλέψει θα πρέπει να δώσει είκοσι χιλιάδες σε φορείς. Βγαίνω τώρα εγώ ο επιχειρηματίας, ο κάθε επιχειρηματίας και λέει σε ένα υπάλληλο. Πάρε ένα ταλιράκι και άφησε με να δουλέψω, θα σου κάνω μία γνωστοποίηση. Που είναι παράνομη η γνωστοποίηση. Κερδισμένος είμαι, δεκαπέντε χιλιάρικα. Και άσε με να δουλέψω όπως δουλεύουμε κάθε χρόνο. Βλέπεις ότι ατυχήματα δεν παθαίνουμε. Είμαστε σίγουροι», συνέχισε.

Σχετικές ειδήσεις