Χαλκιδική: Με υπεύθυνη δήλωση λειτουργούσε το μοιραίο παιχνίδι που σκότωσε τον 19χρονο

Φθηνή αντιγραφή ιταλικής κατασκευής το φονικό παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
3'

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για την λειτουργία του ιδιοκτήτη του φονικού λούνα παρκ στη Χαλκιδική βγαίνουν στο φως σοκάροντας για το πόσο κινδύνευαν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά εξαιτίας τραγικών παραλείψεων.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το παιχνίδι που οδήγησε στον θάνατο τον 19χρονο Γιάννη λειτουργούσε με μία υπεύθυνη δήλωση, αφού το πιστοποιητικό καταλληλότητας είχε λήξει ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Τι κι αν το λούνα παρκ διαφήμιζε την λειτουργία του στις 15 Μαΐου 2024, οι κατάλληλες ενέργειες για να είναι και νόμιμη αυτή η λειτουργία για τα παιχνίδια που πρόσφερε στους επισκέπτες του, όπως αποδεικνύεται δεν έγιναν ποτέ, αφού το πιστοποιητικό το οποίο ειχε προσκομίσει ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας ήταν ήδη ληγμένο πριν καν ανοίξει τις πύλες του ο χώρος για να υποδεχθεί τα εκατοντάδες παιδιά που καθημερινά ανέβαιναν στο Crazy Dance.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA,ο δικηγορός του 58χρονου ιδιοκτήτη είχε καταθέσει έγγραφα τεχνικού ελέγχου και 5 υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικού από εταιρεία πιστοποίησης για την καταλληλότητα του παιχνιδιού, οι οποίες είχαν την υπογραφή του τεχνικού επάνω, αλλά δεν αποτελούν έγκυρη πιστοποίηση για την ασφάλεια του crazy dance.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται οτι το φονικό παιχνίδι ήταν φθηνή αντιγραφή μίας ιταλικής κατασκευής. Συγκεκριμένα, μία ελληνική εταιρεία έκανε πατέντα και κατασκέυασε ένα νέο μηχάνημα, στο οποίο μάλιστα τα καθίσματα που τοποθέτησαν ήταν από συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, όπως είπε ο κατασκευαστής στο Mega.

Πρώτος ιδιοκτήτης του παιχνιδιού δεν ήταν ο 58χρονος αλλά ένας επιχειρηματίας από την Πιερία, ο οποίος και του το πούλησε έναντι 17.000 ευρώ. Ο 58χρονος μάλιστα δεν πρόλαβε να τον εξοφλήσει, γιατί πέθανε. Το παιχνίδι πάντως είναι τουλάχιστον 20ετίας.

«Κατασκευάζαμε παιχνίδια, τότε ήταν ελεύθερο να κανεις ότι θέλεις. Όποιος είχε μαγαζι έκανε σιδηροκατασκευές. Πήγανε βρήκαν ένα Crazy Dance ιταλικό, το βγάλανε φωτογραφίες και ότι χρειαζόταν. Η κίνηση του όλη είναι η ίδια με το ιταλικό, αλλά τα καθίσματα τα πήρανε από αυτοκινητάκια, από συγκρουόμενα. Αυτό που έσπασε ήταν συγκρουόμενο πρώτα. Έκαναν αυτή τη βάση τη σιδεριά και τα τοποθετησανε πάνω», αποκαλύπτει στο Mega ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας του ελληνικού Crazy Dance.

Ερωτώμενος εάν γνώριζε κατά πόσο ο 58χρονος είχε κάνει ποτέ συντήρηση στο μηχάνημα είπε: «Σε μια μάντρα που έχουμε μαζί. Έχω και εγώ κάτι μηχανήματα αλλά εγώ είμαι τώρα στη σύνταξη. Αυτός πέρσι το έφερε το μηχάνημα, αυτό που έγινε η ζημιά, το έβαλε εκεί πέρα φώναξε έναν ζωγράφο το ζωγράφισε κάτι λαμαρίνες ξέρεις τη φιγούρα του μαγαζιού και τα καθίσματα, αλλά δεν τα ανοίξανε από μέσα, να δούνε τόσα χρόνια δίπλα στη θάλασσα, τα σάπισαν!».

Για το αν ήταν ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός σχολίασε: «Όταν ένα πράγμα που είναι σίδερο το έχει στη θάλασσα χρόνια, δίπλα στα 50 στα 30 μέτρα από τη θάλασσα όλοι αυτοί οι υδρατμοί μπαίνουν στο σίδερο μέσα και όταν αυτό το σίδερο δεν μετακινείται δεν ξύνεται δεν βάφεται τι περιμένεις να γίνει;».