Χαλκιδική: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο την οκτάχρονη Αγγελική

Τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στον θάνατο της 8χρονης στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Χαλκιδική: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο την οκτάχρονη Αγγελική
Unsplash
2'

Στα χέρια των δικαστικών Αρχών βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι επιθεώρησαν τον κατασκηνωτικό χώρο, όπου την Τρίτη (13/8) βρήκε τραγικό θάνατο οκτάχρονο κορίτσι.

Οι τρεις παραβάσεις για την πισίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews», η πραγματογνωμοσύνη αναδεικνύει τρεις παραβάσεις των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

  • Μη περιφραγμένη πισίνα

Σε μια κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά η πισίνα δεν ήταν περιφραγμένη, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να έχουν πρόσβαση όποτε το επιθυμούν.

  • Ανεπαρκής εξοπλισμός

Οι ελλείψεις της πισίνας δεν σταματούν εδώ, καθώς η πισίνα δεν διέθετε ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό για την προστασία των παιδιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πισίνα δεν ήταν εξοπλισμένη με αποκαλούμενο «γάντζο», ένα μακρύ κοντάρι ειδικό για να παρέχει βοήθεια σε λουόμενους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

  • Χωρίς σωσίβια

Όπως αποκάκυψε η αυτοψία, το ακόμη πιο αδιανόητο σκηνικό στην πισίνα της κατασκήνωσης ήταν ότι δεν υπήρχαν καθόλου σωσίβια.

Οι τρεις ελλείψεις της πισίνας συνιστούν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, καθώς περιλαμβάνονται στους κανονισμούς για την ασφαλή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών.

Πέραν αυτών, η αυτοψία κατέγραψε ένα ακόμα στοιχείο που καθιστούσε επικίνδυνη την κολυμβητική δεξαμενή για τα παιδιά.

Το μέγιστο βάθος της κυμαινόταν από 2,40 έως και 2,60 μέτρα. Αν και δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη του νομοθέτη, στην έκθεση που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας τονίζεται ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών με τέτοιο βάθος από παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία μπορούν να χάσουν εύκολα τις δυνάμεις τους καθώς κολυμπούν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή