Κρήτη: Έκλεισαν τον ΒΟΑΚ στα Χανιά, εκεί που χάθηκαν τα τρία παλικάρια

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον Υπουργό Μεταφορών να έρθει στην Κρήτη
2'

Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο τριών παιδιών στην άσφαλτο των Χανίων, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων νέων αλλά και πλήθος από Χανιώτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το οδικό δίκτυο. Περπάτησαν από την γέφυρα του Γαλατά προς το σημείο που πέθαναν οι τρεις νεαροί για να μη χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο και οι αυτοί οι νεκροί να είναι οι τελευταίοι που δίνουν τη ζωή τους στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι βρέθηκαν εκεί, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, από τους ιθύνοντες προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στον δρόμο. Φωνάζοντας τα ονόματα των τριών παιδιών, του Αλέξανδρου, του Νίκου και του Θοδωρή, συγγενείς και φίλοι απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους, αφήνοντας μερικά λουλούδια στον τόπο που έχασαν τη ζωή τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον Υπουργό Μεταφορών να έρθει στην Κρήτη, να δει από κοντά την κατάσταση του οδικού δικτύου και να κάνει άμεσες παρεμβάσεις, για έναν δρόμο ο οποίος πια δεν πληροί τις προδιαγραφές, αφού τα αυτοκίνητα που καλείται να εξυπηρετήσει, είναι πολύ περισσότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στα τρία παιδιά, ανέφερε πως θα τοποθετηθούν κολωνάκια, ιδιαίτερα στα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ, στα πρότυπα της Εθνικής οδού Πατρών Πύργου, όμως θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός, κόστους 30. εκατομμυρίων ευρώ με ολοκλήρωση σε ενάμιση χρόνο, κάτι που δεν ικανοποιεί τους Χανιώτες.

Οι εκατοντάδες Χανιώτες που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας ζητούν να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία στους δρόμους της Κρήτης και να υπάρχει ένας δρόμος που θα είναι ασφαλής για τους ίδιους και τα παιδιά τους.