Χωριό της Ευρυτανίας ζητά οικογένειες για να το κατοικήσουν - Παρέχεται σπίτι και εργασία

Δείτε την «αγγελία» που αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για όσους χρειάζονται μια νέα αρχή
2'

«Ζητούνται οικογένειες από χωριό της Ευρυτανίας» γράφει η αγγελία που αν και δεν είναι συνηθισμένη, φαίνεται πόσο οι κάτοικοι του χωριού το αγαπάνε και θέλουν να το δουν να ξαναζωντανεύει.

Πιο συγκεκριμένα, η «αγγελία» αναρτήθηκε σε ομάδα του Facebook και καλεί οικογένειες με παιδιά να μετακομίσουν σε χωριό κοντά στο Καρπενήσι, έχοντας τη στήριξη των κατοίκων. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς πάτερ Ντούσικο Κωνσταντίνο.

Παρέχεται δωρεάν σπίτι, δουλειά αλλά και βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό ενώ στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχουν σχολεία για τα παιδιά.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση:

«ΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ από χωριό της Ευρυτανίας κοντά στο Καρπενήσι. Σε χωριό της Ευρυτανίας αναζητούν μία (ή και περισσότερες ίσως) οικογένειες με παιδιά που να θέλουν να μετακομίσουν στο χωριό και να γράψουν τα παιδάκια τους στα σχολεία.

Το χωριό διαθέτει

-νηπιαγωγείο,

-δημοτικό,

-γυμνάσιο

-λύκειο

και απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.Παρέχεται δωρεάν σπίτι και δουλειά (τουλάχιστον για τον σύζυγο) και εννοείται βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό!Αν γνωρίζετε κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.Το χωριό βρίσκεται στην Ευρυτανία και απέχει 50 λεπτά από το Καρπενήσι και μιάμιση ώρα από τη Λαμία και την Καρδίτσα.

Η κίνηση αυτή γίνεται κυρίως για να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία. Το σπίτι παραχωρείται από την εκκλησια σε συνδυασμό με την κοινότητα και είναι απόλυτα κατοικήσιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ένοικοι.Ο κόσμος είναι πολύ καλός, βοηθητικός και τα σχολεία είναι πλήρως εξοπλισμένα.

Ο ιερέας του χωριού τρέχει το θέμα. Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς πάτερ Ντούσικο Κωνσταντίνο.Ακόμη, η εκπαιδευτικός Διαμαντή Παναγιώτα είναι μια Ευρυτάνισα 4ης γενιάς που έχει επιστρέψει στο χωριό και επιθυμεί να το δει να ζωντανεύει και πάλι αλλά και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά , έτσι, συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια αυτή της εκκλησίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 6977365044»