Εξαρθρώθηκε συμμορία που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο και Ιωάννινα - Τι τους «πρόδωσε»

Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και τους δόθηκαν πίσω

Εξαρθρώθηκε συμμορία που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο και Ιωάννινα - Τι τους «πρόδωσε»
2'

Συμμορία που εμπλεκόταν σε 16 κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, του Ναυπλίου και των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν από ένα κινητό τηλέφωνο που έκλεψαν και συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων που άρπαξε η συμμορία των δυο εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ .

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους διέπραξαν τις 16 κλοπές για τις οποίες κατηγορούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού όπως φαίνεται «εργάζονταν» φουλ ταιμ… Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που έκαναν το μοιραίο λάθος να κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, που διέθετε εφαρμογή εύρεσης κινητού.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας την εφαρμογή και τις πληροφορίες της έφτασαν στα ίχνη των δραστών στα Ιωάννινα. Εμβρόντητοι οι κλέφτες είδαν την αστυνομία στην πόρτα τους στο ξενοδοχείο που διέμεναν . Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη τους είχε ξεκινήσει…

Σε έρευνα που επακολούθησε βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως αποδείχθηκε οι κατηγορούμενοι είχαν βάλει στόχο τουριστικά καταλύματα κυρίως διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία εισέρχονταν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δυο δράστες διέπραξαν 3 κλοπές στις 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο, 12 κλοπές από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, από 19 έως 22 Αυγούστου και μια κλοπή στην πόλη των Ιωαννίνων στις 23 Αυγούστου Η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν καθώς και χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ.

Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και τους δόθηκαν πίσω ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δικαιούχων των μη ταυτοποιηθέντων κατασχεθέντων αντικειμένων συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή