Όλες οι αργίες του νέου σχολικού έτους 2024-2025

Δυνατότητα για μικρή ανάπαυλα από τις σχολικές υποχρεώσεις δίνουν οι σχολικές αργίες 
2'

Σε λίγες εβδομάδες επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές ολόκληρης της χώρας, καθώς το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Φυσικά και στο νέο σχολικό έτος δεν θα λείψουν οι καθιερωμένες αργίες, οι οποίες δινουν την δυνατότητα μίας μικρής ανάπαυλας από τις σχολικές υποχρεώσεις.

Οι σχολικές αργίες φέτος πέφτουν ως εξής:

28η Οκτωβρίου 2024: Πέφτει Δευτέρα, τα σχολεία θα γιορτάσουν από Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με τις καθιερωμένες γιορτές, οπότε εκτός της παρέλασης δίνεται η δυνατοτητα για ένα τετραήμερο.

17 Νοεμβρίου 2024 - Πολυτεχνείο: Πέφτει Κυριακή

Χριστούγεννα: Τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου, φέτος είναι Δευτέρα επομένως οι μαθητές έχουν δύο γεμάτες εβδομάδες διακοπών, αφού επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Καθαρά Δευτέρα: Το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο, αφού θα πέσει σχετικά νωρίς, μιας και το Πάσχα είναι Απριλιο. Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 3 Μαρτίου και δινει την δυνατότητα για ένα τριήμερο με μασκαρέματα και ξεφάντωμα λίγο πριν την έναρξη της Σαρακοστής.

25η Μαρτίου 2025: Ο εορτασμός της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης φέτος πέφτει Τρίτη και η σχολική γιορτή θα γίνει Δευτέρα 24 Μαρτίου, επομένως ακόμα ένα τετραήμερο περιμένει τους μαθητές.

Πάσχα 2025: Είναι στις 20 Απριλίου, τα σχολεία θα κλεισουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν πάλι την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Πρωτομαγιά: Πέφτει Πέμπτη και τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας - απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η τελευταία σχολική αργία είναι εκείνη του Αγίου Πνεύματος, που το 2025 θα είναι την Δευτέρα 9 Ιουνίου και θα χαρίσει ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές.

Να σημειώσουμε ότι στις σχολικές αργίες πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η ημέρα εορτασμού του εκάστοτε πολιούχου Αγίου.