Χαλκιδική: Ξύπνησαν μνήμες από τον φριχτό θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό

Μαζί με το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη έγινε σήμερα στη Χαλκιδική στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε και το μνημόσυνο της Σεράινα που είχε χάσει τη ζωή της σε παρόμοιο δυστύχημα το 2019

Χαλκιδική: Ξύπνησαν μνήμες από τον φριχτό θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό
2'

Η τραγωδία στο λουνα παρκ στη Χαλκιδική με τον χαμό του 19χρονου Γιάννη, ξύπνησε τον εφιάλτη που έζησε 5 χρόνια πριν η μητέρα που είδε την 13 ετών - τότε – κόρη της, να χάνει τη ζωή της σε λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου.

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται στις 30 Αυγούστου από το δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου με θύμα τη 13χρονη Σεράινα. Συγγενείς και φίλοι τέλεσαν σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο για το θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Το παιδί εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία της ζωή του από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Το ίδιο αποτέλεσμα με το παιδί που χάθηκε, τον Γιάννη. Του έδωσε όλες τις στροφές, το είδε δηλωμένο 15 ίππων, ήταν 125 ίππων. Δεν υπήρχε ιμάντας για να είναι ασφαλές, μία μπάρα η οποία και με τον εμπειρογνώμονα έπαιζε, πώς να στο πω, έτρεμε. Θα ήταν σήμερα περίπου στην ηλικία του Γιάννη», δήλωσε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Τα όσα έγινα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής με θύμα τον 19χρονο Γιάννη, ξύπνησαν και πάλι τις μνήμες από τον τραγικό θάνατο της Σεράινα.

«Στο μυαλό μου επέστρεψε πάλι εκείνο το εφιαλτικό βράδυ. Δεν χωράνε λόγια πολλά, δεν υπάρχουν περιγραφές. Δεν μπορεί να ξεχαστεί. Οι πληγές δεν κλείνουν και ο πόνος δεν ξεπερνιέται», είπε η μητέρα της άτυχης Σεράινα.

Αναμένεται η δίκη

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία για την ακροαματική διαδικασία έχει μπει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος στο λούνα παρκ του Αλμυρού το 2019.

Η εισαγγελική έρευνα διήρκησε τρία χρόνια με το θέμα να διερευνάται εξαντλητικά και κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος της ιδιοκτήτριας και δύο ακόμα ατόμων.

Τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για το οποίο ασκήθηκε έφεση από τους κατηγορούμενους ενώ πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης.

Η ιδιοκτήτρια στον Αλμυρό, είχε παλιότερα λούνα παρκ στην Χαλκίδα στο οποίο είχε τραυματιστεί ένα 9χρονο κορίτσι.

«Δυστυχώς το φωνάζαμε από τότε που έγινε το ατύχημα το δικό μας, έχουν περάσει 15χρόνια και δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα, δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές, η ίδια ακριβώς ιστορία, ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον, κανείς δεν φέρει ευθύνη», δήλωσε η μητέρα της 9χρονης.

Για τον τραυματισμό της 9χρονης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή στην ιδιοκτήτρια, την υπεύθυνη και τον χειριστή του παιχνιδιού, η οποία επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή