Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ για λειψυδρία στην Αττική: «Να περιοριστεί η αχρείαστη κατανάλωση νερού»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ μιλώντας στον Alpha - Το σχέδιο για το νερό της Αθήνας
2'

Τέλη Αυγούστου και πριν καν βγει το καλοκαίρι η χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας τόσο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν όσο και του άνυδρου χειμώνα με το πρόβλημα να εντείνεται μέρα με την ημέρα.

Οι αρμόδιες Αρχές εξαιτίας του εντεινόμενου προβλήματος αλλά και τα σενάρια κάνουν λόγο για λειψυδρία στην Αττική που φιλοξενεί περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας καταστρώνουν σχέδιο με προληπτικά μέτρα προκειμένου οι κάτοιοι του λεκανοπεδίου να μην πουν το νερό... νεράκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha το σχέδιο για την Αττική και την αποφυγή της λειψυδρίας προβλέπει:

  • Ενεργοποίηση των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες.
  • Οι πηγές και οι γεωτρήσεις που υπάρχουν στην Μαυροσουβάλλα και στον ευρύθτερο ορεινό όγκο της Πάρνηθας θα αξιοποιηθούν παράλληλα θα γίνει και άντληση υδάτων από την Υλίκη.
  • Το γενικότερο σχέδιο είναι να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχοντες υδάτινοι πόροι προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Στεργίου μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές του προβλήματος:

«Το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε μία παρατεταμένη ανομβρια είναι προφανές ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ναμιεωθεί η στάθμη των ταμειευτηρων από τους οποίους τροφοδοτείται η Αττική», ανέφερε αρχικά ο κ. Στεργίου, συμπληρώνοντας: «αυτό ακριβως ήταν και η απαρχή της κινητοποίησης της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να συνεχιστεί η αδιάλλεπτη παροχή νερού στους κατοίκους του λεκανοπεδίου».

«Έχουμε προετοιμαστεί για όλες τις πιθανές εκδοχές του φαινομένου της λειψυδρίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Στεργίου, ωστόσο επεσήμανε πως δε βρισκόμαστε σε σημείο τέτοιο που πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο δραστικές λύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ τόνισε πάντως ότι απαιτείται και από τους κάτοικους της Αττικής να ευαισθητοποιηθούν - να μην χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό για πλύσιμο μπαλκονιών η αυτοκίνητου - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους

Δείτε στο βίντεο του Alpha που ακολουθεί όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Στεργίου:

Σχετικές ειδήσεις