Η Αθήνα πλημμυρίζει με τουρίστες – Η καλύτερη σεζόν στα χρονικά

Τέλη Αυγούστου και οι ουρές τουριστών κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης θυμίζουν περισσότερο μέσα καλοκαιριού

Η Αθήνα πλημμυρίζει με τουρίστες – Η καλύτερη σεζόν στα χρονικά
The Associated Press
1'

Το καλοκαίρι τελειώνει, αλλά όπως φαίνεται πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα μας. Η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας και την Ακρόπολη θυμίζει μέσα καλοκαιριού.

Τέλη Αυγούστου και οι ουρές τουριστών κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης θυμίζουν περισσότερο μέσα καλοκαιριού.

Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, ο καλός καιρός και το νόστιμο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, όπως φαίνεται κερδίζουν τους ξένους επισκέπτες και το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μόνο το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, τα έσοδα από τους Γερμανούς τουρίστες έφθασαν στα 1,2 δισ. ευρώ. Από τους Βρετανούς περίπου ένα δισ. ευρώ. Οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν 540 εκατομμύρια ευρώ, το ίδιο διάστημα, οι Γάλλοι άφησαν στη χώρα μας περίπου 446 εκατ. Ευρώ και οι Ιταλοί περίπου 330 εκ.

Αν και πλησιάζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα μας για τις διακοπές τους, καθώς όπως λένε η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός και για τους επόμενους μήνες μετά το καλοκαίρι.

Η εισερχόμενη τουριστική κίνηση είναι ήδη από τον Ιούνιο αυξημένη κατά 8,8%.

Σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τουριστικές εταιρίες την Squaremouth, η Ελλάδα κατατάσσεται στην όγδοη θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών για διακοπές το φθινόπωρο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή