Κολωνός: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη φρίκη της 16χρονης, αντιμέτωπος με ισόβια ο άνδρας

Κολωνός: Ο 44χρονος για δύο μήνες, φέρεται να βίασε τουλάχιστον δέκα φορές το κορίτσι
5'

Την απόλυτη φρίκη ζούσε η 16χρονη από 44χρονο στην νέα υπόθεση του Κολωνού, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ έρχονται στο προσκήνιο διαδοχικά νέες πληροφορίες.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού της 16χρονης με δράστη τον 44χρονο πατέρα του συνομηλίκου πρώην φίλου της, στον Κολωνό.
Ο 44χρονος για δύο μήνες, φέρεται να βίασε τουλάχιστον δέκα φορές το κορίτσι πριν συλληφθεί από τις Αρχές την περασμένη Παρασκευή.

Τι συνέβη

Ο φερόμενος ως δράστης γνώρισε την ανήλικη μέσω του γιου του και για αρκετό καιρό την προσέγγιζε φιλικά. Όταν το κορίτσι χώρισε με τον γιο του, ο πατέρας βρήκε την ευκαιρία να στήσει το αρρωστημένο του σχέδιο.

Ο 44χρονος έταξε στην 16χρονη πως θα τη βοηθήσει να τα ξαναβρεί με τον γιο του, με την κοπέλα να πέφτει στην παγίδα, αναφέρει το Mega. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ώσπου ένα βράδυ την παρέσυρε και τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην περιοχή του Κολωνού.

Ο 44χρονος απειλούσε την 16χρονη, που είναι ορφανή από μητέρα, ότι θα κάνει κακό στην ίδια και τον πατέρα της. Μην αντέχοντας άλλο τον εφιάλτη, η ανήλικη μίλησε τελικά στον πατέρα της για όσα περνούσε στα χέρια του 44χρονου. Εκείνος, αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές καταγγέλλοντας τον άνδρα. Ο 44χρονος συνελήφθη την στιγμή που έκοβε βόλτες έξω από το σπίτι της ανήλικης.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Τρίτη, 27 Αυγούστου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι συνευρέθηκε με την ανήλικη μία φορά με τη θέλησή της.

«Τα είπε όλα σε μια φίλη»

«Έχουμε μία κοπελίτσα 16 ετών η οποία είχε έναν δεσμό με τον γιο του, ο οποίος δεν του μιλάει πια. Αυτή η κοπέλα χώρισε με το παιδί και αυτός, επειδή κάπου είχαν γνωριστεί, την ‘τσίμπησε’ για υποψήφιο θύμα και τελικά κατάφερε αυτό το τέρας να την κάνει θύμα. Πώς; Απειλώντας και εκβιάζοντάς την ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και αυτήν και ότι θα τους κάνει μεγάλο κακό», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Με φόβο το κοριτσάκι, τουλάχιστον 10 φορές, υπέπεσε στις ανώμαλες ορέξεις αυτουνού του τέρατος. Το παιδί τα είπε όλα σε μια φίλη και αυτή την προέτρεψε να πάει να τη πει στον μπαμπά. Ο μπαμπάς φέρθηκε υπεύθυνα και πήγε αμέσως στις αστυνομικές Αρχές οι οποίες έστησαν μια επιχείρηση και τον τσάκωσαν. Μιλάμε για έναν άνθρωπο 44 χρόνων όπου ενδεχομένως και σήμερα θα βγει η φωτογραφία του στα ΜΜΕ μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. στην εισαγγελία Αθηνών».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, εικάζεται ότι υπάρχουν και άλλα θύματα γιατί ήταν «πολύ επαγγελματικός ο τρόπος με τον οποίο αποπλάνησε αυτό το παιδάκι».

«Προβλέπεται ισόβια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκου»

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, σημειώνει στο Mega:

«Με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπεται ισόβια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκου, πολύ περισσότερο όταν έχουμε κατ’ εξακολούθηση. (…) Αν υπάρχει συναίνεση είναι κάτι διαφορετικό, μιλάμε για κατάχρηση ανηλίκου. Βιασμός σημαίνει βία ή απειλή, όπως φέρεται να υπάρχει εδώ, ότι χρησιμοποίησε βία ή απειλή για να γίνουν αυτές οι πράξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γλύκα:

«Η υπηρεσία Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ είναι μια εξαιρετική υπηρεσία, πρέπει τα παιδιά, οι ανήλικοι, οι ανήλικες, που ενδεχομένως έχουν υποστεί μια τέτοια συμπεριφορά και φοβούνται, να ξέρουν ότι εκεί θα έχουν ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον που θα υπάρχει όλη η διαδικασία που πρέπει να υπάρχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Σε αυτές τις υποθέσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό, οδηγούν σε καταδίκη των κατηγορουμένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η προδικασία έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί συνήθως στο δικαστήριο δεν έχει ενηλικιωθεί το παιδί. (…) Η προδικασία είναι εκείνη που ουσιαστικά κατευθύνει και τη δικαστική απόφαση, πάντα παίζουν ρόλο οι πιθανές αντιφάσεις. Έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι καταθέσεις των γονιών και φυσικά άλλοι μάρτυρες και άλλα στοιχεία», συμπληρώνει.

«Σε εξεζητημένες περιπτώσεις νομίζω ότι δεν υπάρχει επαναφορά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τολμώ και λέω, ειδικά στις σοβαρές περιπτώσεις, δεν υπάρχει σωφρονισμός», καταλήγει ο κ. Γλύκας, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να επισημαίνει:

«Αυτό το τέρας στα 63 του, αν τα ‘σκάσει’ όλα μέσα στη φυλακή, στα 63 του θα είναι έξω. Αυτούς τους ανθρώπους κανονικά θα έπρεπε να τους βάζουμε σε φυλακές οι οποίες είναι κοντά σε θάλασσα, να τους κλειδώνουμε και να πετάμε το κλειδί στη θάλασσα. (…) Η ουσία είναι να πιάνονται εγκαίρως για να μην κάνουν κακό και σε άλλα παιδάκια».

Σχετικές ειδήσεις