Χαλκιδική: Οι υπεύθυνες δηλώσεις που αναφέρουν ότι τα παιχνίδια στο λούνα παρκ ήταν ασφαλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε η ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance

Χαλκιδική: Οι υπεύθυνες δηλώσεις που αναφέρουν ότι τα παιχνίδια στο λούνα παρκ ήταν ασφαλή
3'

Στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας του άτυχου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι πριν από μια εβδομάδα.

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού μαζί με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια, κατέθεσαν έγραφα σύμφωνα με τα οποία το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα τη φετινή χρονιά και διέθετε υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις που απαιτούνται εκ του νόμου.

Στις υπεύθυνες δηλώσεις παραλήπτης φαίνεται ο Δήμος Κασσάνδρας και υπογράφει ο μηχανολόγος μηχανικός.

Σε άλλη υπεύθυνη δήλωση με την ίδια ημερομηνία αναγράφεται ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συγκροτήματος και την ασφάλεια θεατών και εργαζομένων», με τις υπεύθυνες δηλώσεις να αφορούν και το παιχνίδι «Crazy Dance» από το οποίο εκτοξεύθηκε ο 19χρονος Γιάννης και έχασε τη ζωή του ακαριαία. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση τονίζεται ότι «υπεύθυνος για την καλή λειτουργία και συντήρηση του συγκροτήματος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος».

Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικού ελέγχου, η ημερομηνία έκδοσης είναι στις 21.12.2023 με τον τεχνικό έλεγχο να έχει γίνει στις 4.8.2023 και ο επόμενος είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις και όχι με πιστοποιήσεις, καθώς ο τεχνικός έλεγχος δεν έγινε.

Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Την υπεράσπιση του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος στη Χαλκιδική, στις 19 Αυγούστου, αναλαμβάνει ο γνωστός δικηγόρος και ποινικόλογος Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του, ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.
Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε στην οιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.
Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή