Η τρομακτική περιπέτεια ενός Λαρισαίου στο Μεξικό: Τον έκλεψαν «Αστυνομικοί»

«Μας έσπασαν τον τσαμπουκά», περιγράφει μεταξύ άλλων ο λαρισαίος ορειβάτης
Associated Press
1'

Ένας Λαρισαιός ορειβάτης έκανε πρόσφατα ένα ταξίδι ζωής, πηγαίνοντας σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως το Ελ Σαλβαντόρ, τη Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα και τον Παναμά. Παρότι μέσα στις περιπέτειές του συμπεριλαμβάνεται και η «κατάκτηση» της κορυφής των Ιμαλαΐων, την μεγαλύτερη περιπέτειά του την έζησε στο Μεξικό μαζί με μια παρέα φίλων του πριν από μερικές ημέρες.

Όπως ο ίδιος περιγράφει στα σύνορα του Μεξικού και αφού οι ελεγκτές αμφισβήτησαν τα γνήσια ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους καθυστέρησαν για ώρες, μπήκαν στο λεωφορείο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αλλά η οδύσσειά τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σταμάτησαν το πούλμαν για έλεγχο πολλές φορές και πάντα έλεγχαν μόνο εκείνον και τα άλλα δύο άτομα της παρέας του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το onlarissa.gr.

Μάλιστα οι «αστυνομικοί» κατά τον έλεγχο τους πήραν όλα τα μετρητά και τους άφησαν άφραγκους. Σε μία από τις περιπτώσεις ένας «αστυνομικός» τους έκλεψε μέχρι και τις τσίχλες, ενώ δεν δίστασε να βάλει και την κολόνια τους.

Τουλάχιστον όπως οι ίδιοι λένε, δεν τους ασκήθηκε βία και κατάφεραν να φύγουν χωρίς άλλα παρατράγουδα. «Μας έσπασαν τον τσαμπουκά…» περιγράφει ο Θάνος Μαργαρίτης…