Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια – Υγειονομική «βόμβα» ο Παγασητικός

Σοκ προκαλούν οι πρωτοφανείς εικόνες στο Βόλο, καθώς η παραλία, είναι γεμάτη από νεκρά ψάρια.
In Time
1'

Τραγικές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες οι Βολιώτες, με την παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από νεκρά ψάρια.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αγριά, οι Αλυκές, η Κριθαριά, η Νέα Αγχίαλος, με χιλιάδες νεκρά ψάρια να βρίσκονται στις παραλίες, αποτελώντας υγειονομική βόμβα απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Η δυσοσμία είναι έντονη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι μεγάλη από τους κατοίκους που δεν έχουν συναντήσει ξανά ανάλογο φαινόμενο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν στο OPEN για υγειονομική βόμβα ενώ για το θέμα έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του πρωτοφανούς γεγονότος από τον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα η οποία ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, θα γίνει σε ειδικά εργαστήρια, όπου θα μεταφερθούν τα δείγματα που θα ληφθούν από τα νεκρά ψάρια και από τις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο, για να βρεθεί η αιτία θανάτου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από την ποιότητα του νερού, θα εξεταστεί και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών.

Η έρευνα θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του Παγασητικού Κόλπου που εντοπίζονται τα νεκρά ψάρια, δηλαδή στο λιμάνι Βόλου, στην Άναυρο, στις Αλυκές και στη Νέα Αγχίαλο.