Κέρκυρα: Σε δύο χωριά η υδροδότηση γίνεται εκ περιτροπής λόγω λειψυδρίας

Και τα δύο χωριά είναι τουριστικά και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών τη θερινή περίοδο με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προσωρινά με βυτία
1'

Στην Κέρκυρα, έντονο είναι το πρόβλημα της λειψυδρίας, με αποτέλεσμα η υδροδότηση σε δύο χωριά να γίνεται εκ περιτροπής.

Το νερό πηγαίνει τη μία μέρα στο ένα χωριό και την άλλη στο άλλο, και συγκεκριμένα στα χωριά Γαστούρι και Πέραμα, καθώς, η αντλούμενη ποσότητα νερού, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των περιοχών αυτών, αναφέρει ο Μάκης Ανυφαντής, Αντιδήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Το διαθέσιμο νερό θα διανέμεται τη μία ημέρα στο χωριό του Γαστουρίου (από του Ποντή έως τα Παχάτικα) και την επομένη στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη (Πέραμα, Γιαλό, Λειβάδι, Κατσαράτικα κλπ).

Με διαδικασίες κατεπείγοντος, αποφασίστηκε η διενέργεια μίας επιπλέον γεώτρησης στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών, ώστε να ενισχυθεί εν μέρει η διαθέσιμη ποσότητα νερού.

Και τα δύο χωριά είναι τουριστικά και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών τη θερινή περίοδο με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προσωρινά με βυτία.

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ. παρακαλεί «όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης να δείξουν κατανόηση και να αξιοποιήσουν ή να εξασφαλίσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα υδροδότησης, για τα μικρά χρονικά διαστήματα που θα προκύψουν διακοπές.»