Θεσσαλονίκη: Ο δήμος ενισχύει την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο έλεγχος και η έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση ανάγκης

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος ενισχύει την πυροπροστασία του Σέιχ Σου
2'

Πρωτοβουλία για την περαιτέρω αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην εγκατάσταση δύο λυόμενων επιτηρητικών πυροφυλακίων σε καίρια σημεία εντός του περιαστικού δάσους.

Τα δύο αυτά, από τα συνολικά τέσσερα, πυροφυλάκια που έχει προμηθευτεί ο δήμος για το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας αποτελούνται από δύο οικίσκους, τη βάση, όπου υπάρχει δυνατότητα διαβίωσης και το παρατηρητήριο και είναι εφοδιασμένα με εξοπλισμό παρατήρησης και επικοινωνίας, ενώ διαθέτουν αντικεραυνική προστασία.

Οι οικίσκοι έχουν παραχωρηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σε δύο εθελοντικές οργανώσεις, την Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης και τους Έλληνες Διασώστες - Rescue Gr, οι οποίες θα τα αξιοποιήσουν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο έλεγχος και η έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μπορούν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΛΑΣ, Πολιτική Προστασία κ.λ.π.) να επέμβουν άμεσα και με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Ήδη το πρώτο από αυτά μεταφέρθηκε σήμερα από το αμαξοστάσιο του δήμου όπου φυλασσόταν και τοποθετήθηκε στην περιοχή πάνω από το πεδίο βολής, παρουσία του αντιδημάρχου Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Αθανάσιου Ζιώγα, του προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Χρίστου Τριαντάρη και των προέδρων της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, Γιώργου Βάγγου και των Ελλήνων Διασωστών, Χαράλαμπου Ασλανίδη.

Αύριο θα εγκατασταθεί και το δεύτερο πυροφυλάκιο σε σημείο στα όρια με το Πανόραμα, ενώ τα άλλα δύο πυροφυλάκια θα αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα για την επιτήρηση του Σέιχ Σου ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή