Χαλκιδική: «Μας είπαν πως είχε πιει λίγο νερό» - Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε

Εγκληματικές παραλέιψεις στην κατασκήνωση καταγγέλουν οι γονείς της 8χρονης Αγγελικής
3'

Συγκλονισμένος παραμένει ο πατέρας της 8χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική.

Ο τραγικός πατέρας μίλησε στο Mega την Τετάρτη (28/8), όπου με δάκρυα στα μάτια και με αδύναμη φωνή, περιέγραψε όσα προηγήθηκαν πριν μάθει για την τραγική κατάληξη.

Ο Χρήστος Καβάζης, έμαθε για την κόρη του από το τηλέφωνο όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον υπάλληλο της κατασκήνωσης που τον ενημέρωσε.

«Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση στις 4.01. Μου φάνηκε περίεργο η ώρα γιατί πηγαίναμε για μεσημεριανό», είπε ο πατέρας της 8χρονης.

Το δύσκολο έργο της ενημέρωσης είχε εναλάβει ένας υπάλληλος της κατασκήνωσης. «Το σηκώνει και λέει «είστε η μητέρα της Αγγελικής;». Λέει, ναι εγώ είμαι και μας λέει ‘η Αγγελική ήπιε λίγο νερό’».

«Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι. Μας φάνηκε περίεργο να μας πάρει κάποιος να μας πει το παιδί σου ήπιε λίγο νεράκι. Κάνει μια παύση και μας λέει ‘να ξέρετε το παιδί σας δεν είχε τις αισθήσεις του και φεύγει για το κέντρο υγείας’».

«Στο δρόμο που ξεκινάμε μας λένε πίσω και λένε «μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ». Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει».

Στο νοσοκομείο θα διαπιστωθεί ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό με τους δυο γονείς να αναζητούν σήμερα το ποιος και τι έφταιξε για να χάσουν έτσι άδικα το παιδί τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας ήδη από την προανάκριση της υπόθεσης προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις από τα άτομα της κατασκήνωσης.

Το χρονικό

Τα καμπανάκια κινδύνου είχαν αρχίσει από το προηγούμενη μέρα. Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, ο πατέρας έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες από την υπεύθυνη της κατασκήνωσης, στις οποίες η μικρή Αγγελική και η 10χρονη αδελφή της κολυμπούσαν ανέμελες στην πισίνα χωρίς όμως μπρατσάκια.

«Και με το που είδαμε τη μεσημεριανή φωτογραφία της Δευτέρας. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να τα φοράνε και σημειωτέων είχαμε αγοράσει νέα μπρατσάκια και τουβλάκια. Η Αγγελική δεν γνώριζε μπάνιο χωρίς μπρατσάκια. Είχε και δεν τα χρησιμοποίησαν. Πάω να τους πιάσω στο φιλότιμο και μου απαντάει η Αγγελική ‘μην ανησυχείς μπαμπά. Μας προσέχουν’».

Πλέον αυτές οι λέξεις ηχούν στα αυτιά του μάλλον ειρωνικές. Ο Χρήστος Καζάζης λέει πως το παιδί πνίγηκε μόνο και αβοήθητο σε μια πισίνα οργανωμένης κατασκήνωσης και η μόνη που το αναζήτησε ήταν η 10χρονη αδελφή της.

«Η κόρη μου έχει αποχωρήσει από την πισίνα αναζητώντας την αδελφή. Την αναζητά στα ντουζ, στην τραπεζαρία, ενημερώνει κιόλας. Ένα 10χρονο παιδί. Αυτές ήταν αυτοκόλλητες και μας κάνει εντύπωση πως δεν ήταν μαζί εκείνη την στιγμή».

Σύμφωνα με την κατασκήνωση, η πισίνα λειτουργούσε μέχρι τη 1 το μεσημέρι όταν και τα παιδιά θα οδηγούνταν στην τραπεζαρία για φαγητό. Ο πατέρας καταγγέλλει πως δεν έγινε ποτέ καταμέτρηση των παιδιών, με αποτέλεσμα η 8χρονη Αγγελική να παραμείνει μέσα στην πισίνα χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν υπεύθυνο.

«Βάσει αυτών που γνωρίζουμε δεν έφυγε το παιδί από την πισίνα. Δεν το έχει δει κανείς να βγαίνει και δεν έχει καταμετρηθεί. Εμείς τα στείλαμε γιατί εμπιστευτήκαμε την κατασκήνωση. Δεν στέλνεις τα παιδιά σου κάπου αν δεν εμπιστεύεσαι».

Τα ερωτήματα είναι δεκάδες. Γιατί 8χρονα και 10χρονα παιδιά κολυμπούσαν σε πισίνα 2,40 μέτρων; Γιατί ενώ ήταν ενήμεροι οι ιθύνοντες πως η Αγγελική δεν ξέρει κολύμπι δεν της έβαλαν ποτέ μπρατσάκια; Γιατί δεν έγινε καταμέτρηση μόλις τα παιδιά αποχώρησαν από την πισίνα; Γιατί πέρασαν αρκετή ώρα μέχρι να αντιληφθούν την απουσία της μικρής;

Σχετικές ειδήσεις