Σοκάρει ο αδερφός του Γιάννη: «Έσπασε το κάθισμα και ο Γιάννης πετάχτηκε - Η ατάκα του χειριστή

Τι είπε ο 16χρονος αδερφός του αδικοχαμένου Γιάννη

Σοκάρει ο αδερφός του Γιάννη: «Έσπασε το κάθισμα και ο Γιάννης πετάχτηκε - Η ατάκα του χειριστή
thesstoday
3'

Νέες αποκαλύψεις για την μοιραία βραδιά στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έκανε ο 16χρονος αδερφός του αδικοχαμένου Γιάννη.

«Είχαμε πάει στο λούνα παρκ, το οποίο είχαμε δει το πρωί. Είχε σχετικά κόσμο. Το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν αυτό το παιχνίδι. Είπαμε με τον Γιάννη να ανεβούμε και περιμέναμε να έρθει η σειρά μας. Ανεβήκαμε, διαλέξαμε μια θέση και έρχεται ο χειριστής και μας λέει να μην κάτσουμε εκεί. Πριν κάτσουμε, τον ρωτήσαμε αν χωρούσαμε. Βάλαμε τις ζώνες και την ώρα που πήγαινε στο κουβούκλιο, είπε 'θα το βάλω τέρμα να μην μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους'. Ξαφνικά πήγαινε πάνω από τα όριά του. Ένιωθα μεγάλη πίεση, έλεγα στον Γιάννη πως πάει πολύ δυνατά. Ένιωθα το κάθισμα να ξεκολλάει και ξαφνικά έσπασε και εκσφενδονίστηκε ο Γιάννης», ανέφερε ο 16χρονος Δημήτρης στο MEGA.

«Τα καθίσματα ήταν χαλασμένα 10 μέρες» - Νέα μαρτυρία για το λούνα παρκ

Συνεχίζονται οι μαρτυρίες για τα μηχανήματα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι crazy dance, το οποίο ήταν «παλιοσίδερα». Τα περισσότερα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά, άλλωστε ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας.

Όπως κατήγγειλε μητέρα που επισκέφθηκε το λούνα παρκ με τα δίδυμα παιδιά της 9 ετών, δέκα ημέρες πριν την τραγωδία, οι υπεύθυνοι έβαζαν τα παιδιά σε συγκεκριμένα καθίσματα του crazy dance, λέγοντας πως τα υπόλοιπα ήταν χαλασμένα.

«Είπαν στα παιδιά ότι τα καθίσματα ήταν χαλασμένα»

Η οικογένεια από την Αθήνα βρισκόταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Επισκέφθηκε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και τα παιδιά ανέβηκαν στο crazy dance.

«Όταν ανέβηκαν επάνω, πήγαν σε κάποια καθισματάκια, αλλά ο υπεύθυνος τους υπέδειξε τα ροζ, λέγοντάς τους ότι όλα τα άλλα είναι χαλασμένα. Αυτό το έμαθα εκ των υστέρων εγώ όταν ρώτησα τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου είπαν ότι πήγαμε να καθίσουμε στα κίτρινα ας πούμε -δεν θυμάμαι τα χρώματα- και μας είπε ο υπεύθυνος «όχι, όχι, μην πάτε σε εκείνα, όλα τα άλλα είναι χαλασμένα ελάτε στα ροζ»», ανέφερε η μητέρα στον Alpha.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα, και την δεύτερη φορά που πήγε στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, οι συγκεκριμένες θέσεις παρέμεναν άδειες. «Όταν ξαναεπισκεφτήκαμε το λούνα παρκ τη δεύτερη φορά, δεν ανεβήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, κάναμε κάποια άλλα πράγματα. Μου έκανε εντύπωση ότι πάντα είχε σε συγκεκριμένα μόνο χρώματα παιδιά, και στα υπόλοιπα δεν είχε παιδιά ανεβασμένα. Μου έκανε εντύπωση, και εκείνη τη φορά που ανέβηκαν τα παιδιά μου, και τις επόμενες φορές που είδα», είπε.

«Από τύχη ζούμε…»

Η μητέρα των διδύμων εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους γονείς του άτυχου Γιάννη, και ζητά από την πολιτεία να λάβει μέτρα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

«Συγκλονίστηκα και σοκαρίστηκα σκεπτόμενη ότι θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά και από τότε είμαι πραγματικά σε σε κατάσταση σοκ. Από τύχη ζούμε, για μια φορά ακόμη το λέμε και το ξαναλέμε από τύχη ζούμε», είπε η μητέρα των διδύμων.

«Αν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να μπορούν να ελέγξουν τις προδιαγραφές, τις τεχνικές , τους κανόνες και τους όρους που διέπουν όλη τη λειτουργία αυτών των λούνα παρκ, πραγματικά να κλείσουν ή όσα λειτουργούν σωστά να είναι μόνο αυτά ανοιχτά», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή