Πνιγμός 8χρονης στην πισίνα: Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των μικρών παιδιών αμέσως μετά την τραγωδία

Πώς εξηγεί μια 8χρονη σε μεγαλύτερα τι συνέβη - Τα μοιραία λάθη 

Πνιγμός 8χρονης στην πισίνα: Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των μικρών παιδιών αμέσως μετά την τραγωδία
Αρχείο - Eurokinissi
3'

Τις πρώτες στιγμές αμέσως μετά την τραγωδία στη Χαλκιδική, όπου πνίγηκε η 8χρονη στην πισίνα κι όπως τις βίωσαν τα μικρά παιδιά της κατασκήνωσης αποκαλύπτουν διάλογοί τους σε γνωστή εφαρμογή.

Τα παιδιά προσπαθούν να εξηγήσουν στα μεγαλύτερα, τι έχει συμβεί κι όπως αποκαλύπτει το STAR, μία 8χρονη απαντά στα ερωτήματα, ωστόσο λίγο αργότερα τα μηνύματα διεγράφησαν.

Στην ερώτηση των μεγαλύτερων «Πού ήσασταν;» απαντά « Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε το κορίτσι νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα». Αυτό είναι το πρώτο λάθος της ομαδάρχισσας, η οποία μέτρησε το παιδί ενώ ήταν μέσα στην πισίνα, χωρίς να διασφαλίζσει ότι το παιδί βγήκε και ακολούθησε τους υπολοίπους.

«Μεγάλο λάθος, το κάνουν συχνά» σχολιάζουν τα μεγαλύτερα και ξαναρωτούν , «όταν φύγατε από την πισίνα το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας; και μετά ξαναγύρισε;»

Η απάντηση σοκαριστική:«Όχι ήταν στην πισίνα για 3 συνεχόμενες ώρες, ούτε ντους έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι».

Στην απορία των μεγαλύτερων αν υπήρχε ναυαγοσώστης που να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, απαντάει η μικρή αφοπλιστικά: «Ήταν μία που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι 3 παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά

«Και δεν είπε τίποτα;»

«Είπε στην αρχή, αλλά μετά δεν τους μάλωσε», κάτι που αποδεικνύεται ως δεύτερο λάθος, καθώς άφησε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, αλλά ούτε έκανε καταμέτρηση ως όφειλε.

Πατέρας 8χρονης: «Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του τραγικού πατέρα για το πώς τους ενημέρωσαν για το παιδί τους.

Ο τραγικός πατέρας μίλησε στο Mega την Τετάρτη (28/8), όπου με δάκρυα στα μάτια και με αδύναμη φωνή, περιέγραψε όσα προηγήθηκαν πριν μάθει για την τραγική κατάληξη.

Ο Χρήστος Καβάζης, έμαθε για την κόρη του από το τηλέφωνο όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον υπάλληλο της κατασκήνωσης που τον ενημέρωσε.

«Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση στις 4.01. Μου φάνηκε περίεργο η ώρα γιατί πηγαίναμε για μεσημεριανό», είπε ο πατέρας της 8χρονης.

Το δύσκολο έργο της ενημέρωσης είχε εναλάβει ένας υπάλληλος της κατασκήνωσης. «Το σηκώνει και λέει «είστε η μητέρα της Αγγελικής;». Λέει, ναι εγώ είμαι και μας λέει ‘η Αγγελική ήπιε λίγο νερό’».

«Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι. Μας φάνηκε περίεργο να μας πάρει κάποιος να μας πει το παιδί σου ήπιε λίγο νεράκι. Κάνει μια παύση και μας λέει ‘να ξέρετε το παιδί σας δεν είχε τις αισθήσεις του και φεύγει για το κέντρο υγείας’».

«Στο δρόμο που ξεκινάμε μας λένε πίσω και λένε «μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ». Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει».

Στο νοσοκομείο θα διαπιστωθεί ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό με τους δυο γονείς να αναζητούν σήμερα το ποιος και τι έφταιξε για να χάσουν έτσι άδικα το παιδί τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή