Κρήτη: Τρόμαξαν τα 5,2 Ρίχτερ - Ρωγμές στο δημαρχείο στα Σφακιά - Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, ενημερώθηκε για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο και ήδη μηχανικός έχει σταλεί για να αξιολογήσει την κατάσταση

Κρήτη: Τρόμαξαν τα 5,2 Ρίχτερ - Ρωγμές στο δημαρχείο στα Σφακιά - Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι
1'

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κρήτη μετά το μεγάλο σεισμό 5,2 Ρίχτερ το βράδυ της Τετάρτης, ενώ στάση αναμονής για την εξέλιξη του φαινομένου τηρούν οι σεισμολόγοι.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του, επισημαίνει ότι είναι νωρίς «να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός».

«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση αν και δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ωστόσο όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ενημερώθηκε για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο και ήδη μηχανικός έχει σταλεί για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Σε δηλώσεις της, η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, είπε στο ΑΠΕ πως υπάρχουν μόνο αναφορές για πτώσεις κάποιων αντικειμένων σε σπίτια και καταστήματα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή