Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο Γιάννης

Ο 19χρονος Γιάννης «έσβησε» μπροστά στον αδερφό του και τη μητέρας τους, όταν έπεσε από το παιχνίδι Crazy Dance στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο Γιάννης
INTIME NEWS
2'

Σε πέντε συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής κατέληξε ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας.

Ο 19χρονος Γιάννης «έσβησε» μπροστά στον αδερφό του και τη μητέρας τους, όταν έπεσε από το παιχνίδι Crazy Dance στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τα στοιχεία που διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας, η τραγωδία με τον 19χρονο στη Χαλκιδική θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν οι έλεγχοι για το λούνα παρκ από τους αρμόδιους είχαν γίνει με υπευθυνότητα.

Ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας διαπίστωσε τα εξής:

  • Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος
  • Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους
  • Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα
  • Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων
  • Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί

Η οικογένεια του Γιάννη κάνει τη δική της έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που ενδέχεται να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών. Ο αδερφός του 19χρονου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «το παιχνίδι πήγαινε εκτός ορίων».

Ιδιοκτήτης λούνα παρκ: «Είμαι νόμιμος»

Νόμιμος σε όλα, υποστήριξε, πάντως, ότι είναι ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, ο οποίος κατέθεσε στις Αρχές.

«Ενώ βρισκόμουν δίπλα από το μηχάνημα στη πίστα με τα συγκρουόμενα, αυτοκίνητα, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Πήγα προς τα εκεί και είδα έναν νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα από το μηχάνημα αιμόφυρτο και αναίσθητο», είπε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή