Σκόπελος: Ακινητοποιήθηκε ιστιοφόρο με 10 επιβάτες στα ανοιχτά

Συναγερμός σήμανε στην Σκόπελο το πρωί της Πέμπτης 

Σκόπελος: Ακινητοποιήθηκε ιστιοφόρο με 10 επιβάτες στα ανοιχτά
ˉ͉̅ʏ ә́ (ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKNISSI)
Eurokinissi
1'

Τις πρωινές ώρες χθες Τετάρτη, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκοπέλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ένα τουριστικό-επαγγελματικό-ιστιοφόρο (Τ/Ρ-Ε/Π-Ι/Φ) σκάφος ελληνικής σημαίας με 10 επιβαίνοντες (υπήκοοι Ρουμανίας), βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. δυτικά της Σκοπέλου.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ¨ΚΑΠ. ΣΠΥΡΟΣ¨ Ν.Σ. 171. Το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνδρομή του ¨ΚΑΠ. ΣΠΥΡΟΣ¨ και συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στο λιμάνι ¨ΕΛΙΟΣ¨ της Σκοπέλου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ και κατόπιν της αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσής του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή