Σαλαμίνα: Ξεσπάει ο άνδρας που έσωσε την 20χρονη - «Ανεγκέφαλοι όσοι με κατηγορούν, έκανα το σωστό»

Ο άνθρωπος που έσωσε το 20χρονο κορίτσι από βιασμό δέχτηκε και... επιθέσεις!

Σαλαμίνα: Ξεσπάει ο άνδρας που έσωσε την 20χρονη - «Ανεγκέφαλοι όσοι με κατηγορούν, έκανα το σωστό»
6'

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απάντησε σε όσους τους κατηγορούν για τον ξυλοδαρμό του επίδοξου βιαστή στη Σαλαμίνα, ο Αχιλλέας Γκιγκίλας, ο άνθρωπος που έσωσε μια 20χρονη από τα χέρια του αρρωστημένου άνδρα.

Μιλώντας στο MEGA, ο κύριος Γκιγκίλας τόνισε πως «απαντάω στο 2% που με κατηγορεί. Είναι ανεγκέφαλοι! Έκανα το σωστό και θα το ξανάκανα. Πάνω στη θολούρα μου ενήργησα έτσι, αλλά δεν το μετανιώνω. Είναι σκουπίδι. Και τράβηξα αυτό το βίντεο για να δουν και όλα τα άλλα σκουπίδια που πράττουν έτσι».

«Και αύριο να τον δω, θα τον ξαναβαρέσω», σχολίασε στη συνέχεια.

«Η 20χρονη φοβάται να βγει από σπίτι της, κλαίει και τον βλέπει διαρκώς μπροστά της». Με αυτά τα λόγια ο Αχιλλέας Γκιγκίλας ανέφερε τα όσα ζει η νεαρή που έσωσε ο ίδιος από παραλία στη Σαλαμίνα.

Συνελήφθη το 2023 για απόπειρα βιασμού ο δράστης - Είχε φυλακιστεί για κλοπές

Ο δράστης είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς έχει συλληφθεί και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2023 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση σε δύο ανήλικες κοπέλες στη Σαλαμίνα, ενώ συνολικά είχε συλληφθεί 15 φορές και έχει φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

«Ο άνθρωπος είναι ανώμαλος γιατί τον έχει ξαναπιάσει η Αστυνομία πριν έναν χρόνο στη Σαλαμίνα. Είχε ξανασυλληφθεί γιατί μέσα σε ένα λεωφορείο παρενόχλησε σεξουαλικά κάποιες ανήλικες. Είχε γίνει η ποινική διαδικασία τότε και είχε και άλλες υποθέσεις για ναρκωτικά και κλοπές» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Δεν είχε μαχαίρι, αλλά πήγε να κάνει πράξη. Δεν είναι απλά ο ανώμαλος που κάθεται και βλέπει. Αυτός ο άνθρωπος πήγε εκεί για να βιάσει γι’ αυτό και η κοπέλα όταν μπήκε μέσα στη θάλασσα για να γλιτώσει, μπήκε και αυτός», πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «η επιθετικότητα έχει περάσει στο στάδιο των σεξουαλικών εγκλημάτων».

Τι ανέφερε ο άνθρωπος που έσωσε την κοπέλα

Ο γνωστός της κοπέλας, που την έσωσε από τα χέρια του επίδοξου βιαστή μίλησε στο Star όπου περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν στην παραλία: «Αν δεν είχα παρέμβει, την επόμενη μέρα οι γονείς της θα την έβρισκαν ή βιασμένη η πνιγμένη. Ήτανε τύχη για αυτή την κοπέλα και την οικογένειά της που βρέθηκα εκεί και έκανα ό,τι θα έκανε είτε πατέρας είτε αδελφός», δήλωσε αρχικά ο Αχιλλέας, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Εγώ πέτυχα την κοπέλα να την κυνηγάει μέχρι να κατέβω τα σκαλιά και τον είδα να κολυμπάει και του έβαλα τις φωνές για να τρομοκρατηθεί αυτός».

Ο Αχιλλέας μάλιστα όση ώρα βρισκόταν στην παραλία της Σαλαμίνας καλούσε συνεχώς την αστυνομία να έρθει για να συλλάβει τον άνδρα που απειλούσε ότι θα βιάσει την κοπέλα στην παραλία.

«Έχουμε έναν άνθρωπο που αν το είχε κάνει αυτό στην κόρη μας εγώ θα είχα σκύψει στα πόδια του και θα του τα είχα φιλήσει» ανέφερε για τον 39χρονο που «συνέλαβε» τον 35χρονο ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα σε πολίτες να κάνουν σύλληψη σε κακουργήματα»

«Δεν είναι καλό πράγμα η αυτοδικία, δεν πρέπει. Από εκεί και πέρα είναι σύλληψη πολίτη. Ο νόμος στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες στα κακουργήματα να κάνουν σύλληψη. Για να το ακούσει ο κόσμος», ισχυρίστηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει πως όταν βλέπει μπροστά του κακούργημα, ο Έλληνας πολίτης, αν μπορεί και χωρίς να θέσει τον εαυτό του και άλλους σε κίνδυνο, να συλλάβει το άτομο που το έκανε», επανέλαβε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

«Η ευαισθησία έχει και ένα όριο. Εδώ μιλάμε για απόπειρα βιασμού. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχτεί ένας νοσηρός νους. Άκουσα αυτός ο άνθρωπος πως έχει νοσηλευτεί. Ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει;» διερωτήθηκε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Δεν βλέπουμε επίθεση στο θύμα, βλέπουμε τον φερόμενο ως δράστη να κάθεται στην παραλία. Και ο σωτήρας της προβαίνει σε πράξεις για να αποσπάσει ομολογία», ανέφερε.

Το χρονικό της απόπειρας βιασμού στη Σαλαμίνα

Η 20χρονη υποστηρίζει ότι είδε τον δράστη για πρώτη φορά σε μία στάση λεωφορείων, λίγα μέτρα από την παραλία. Εκεί ο 35χρονος φέρεται να την απείλησε ότι θα την βιάσει και της είπε ότι κρατούσε μαχαίρι.

Η 20χρονη έτρεξε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 39χρονο φίλο της, ζητώντας του βοήθεια και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί. Ο 35χρονος όμως, την ακολούθησε και μπήκε στη θάλασσα.

Η 20χρονη άρχισε να κολυμπά προς τον φίλο της και μόλις ο 35χρονος βγήκε από τη θάλασσα τον χτύπησε ο 39χρονος και τράβηξε βίντεο, στο οποίο απέσπασε ομολογία.

Κάλεσε την αστυνομία: «Τι θέλεις ρε φίλε, να πετάξω;»

Ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως καλούσε συνεχώς την αστυνομία που άργησε να μεταβεί στο σημείο αλλά και τον ειρωνεύτηκαν.

«Αν δεν είχα παρέμβει, την επόμενη μέρα οι γονείς της θα την έβρισκαν ή βιασμένη ή πνιγμένη. Ήτανε τύχη για αυτή την κοπέλα και την οικογένειά της που βρέθηκα εκεί και έκανα ό,τι θα έκανε είτε πατέρας είτε αδελφός», δήλωσε στο STAR.

Από την παραλία, καλούσε συνεχώς την αστυνομία να έρθει να συλλάβει τον άντρα που απειλούσε να βιάσει την κοπέλα στην παραλία ωστόσο, όπως καταγγέλλει, όχι μόνο άργησε να έρθει το ένα και μοναδικό διαθέσιμο περιπολικό, αλλά τον ειρωνεύτηκαν.

«Η σύλληψη έγινε αφού τους πήρα 6-7 φορές τηλέφωνο. Έκαναν 1 ώρα και 10 λεπτά να έρθουν. Μάλιστα, ένας αστυνομικός μου είπε με ειρωνεία "Τι θέλεις ρε φίλε να πετάξω;". Εμένα μου είπαν ότι δεν υπήρχε άλλο περιπολικό, γιατί είχε πάει για καύσιμα και ήταν ένα περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας».

«Θα έκανα το ίδιο πάλι, δεν ξέρω είναι λάθος που τον έβγαλα βίντεο, το έκανα για να ξυπνήσει ο κάθε άνθρωπος. Και εγώ να μην ήμουν και μια γυναίκα να ήταν θα μπορούσε να πάρει μία πέτρα, να του τη ρίξει στο κεφάλι, να του βάλει τις φωνές. Δεν είναι ότι είμαι ο άντρας που σήκωσα χέρι. Θα το ξανά έκανα εάν έβλεπα περιστατικό, δεν μετάνιωσα. Η κοπέλα αυτή δεν θα ζούσε, θα την έβρισκε ή το λιμενικό ή η αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή