Ήλιδα: Πήγαν να σφραγίσουν το σπίτι 73χρονου μετά τον θάνατό του και βρήκαν... εκρηκτικά

Ο ηλικιωμένος φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένος καλά, ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες ώρες στο ξέσπασμα στρατιωτικής σύρραξης
1'

Ηλικιωμένος άνδρας που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Πύργου έκρυβε στο σπίτι του στο Περιστέρι Ήλιδας ένας ολόκληρο οπλοστάσιο. Η διαδικασία που ξεκίνησε η Αστυνομία για τη σφράγιση του σπιτιού του, ελλείψει συγγενών, έφερε στο φως το μυστικό που έκρυβε καλά για χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μυστικό που άφησε άφωνους όχι μόνο τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας, οι οποίοι ανέλαβαν την προανάκριση της υπόθεσης σύμφωνα με το Ilialive.gr.

Στο σπίτι που έχει και την ανάλογη στρατιωτική διακόσμηση, ο 73χρονος φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένος καλά, ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες ώρες στο ξέσπασμα στρατιωτικής σύρραξης… Ή απλά ήταν ένας ένθερμος συλλέκτης στρατιωτικού υλικού, αφού πέρα από τις «αθώες» καραβάνες και τα στρατιωτικά σακίδια, οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες κιλά πυρίτιδας, κυνηγετικά και πολεμικά όπλα και φυσίγγια.

Ο 73χρονος που είχε μετακομίσει από την Αθήνα εδώ και χρόνια και είχε επιστρέψει στο χωριό που καταγόταν και είχε συγκεντρώσει στρατιωτικά είδη και πολεμικό υλικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία παρουσία δικαστικού λειτουργού και πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Πατρών, στο σπίτι που σφραγίστηκε βρέθηκαν

• 305 κιλά πυρίτιδα μοιρασμένη σε χαρτόκουτα μικρότερης ποσότητας• 7 κυνηγετικά όπλα
• 2 παλαιά πολεμικά τυφέκια
• τμήματα παλαιού αυτόματου πυροβόλου όπλου με πέντε γεμιστήρες
• 235 κυνηγετικά φυσίγγια και
• 65 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.