Πάτρα: Του πούλησε φλουριά βασιλόπιτας για λίρες

Ένας εύπιστος 50χρονος από την Πάτρα κατέβαλε 45.000 ευρώ για να πάρει 100 λίρες, που όπως αποδείχθηκε ήταν κάλπικες
1'

Με φλουριά βασιλόπιτας κατάφερε να ξεγελάσει επιτήδειος έναν 50χρονο από την Πάτρα. Συγκεκριμένα ο 50χρονος κατέβαλε 45.000 ευρώ για να πάρει 100 λίρες, που όπως αποδείχθηκε ήταν κάλπικες. Ο 50χρονος αναζητούσε λίρες στη μαύρη αγορά κι ένας φίλος του συνέστησε έναν 40χρονο από τη Δυτική Αχαΐα, τον οποίο ωστόσο δεν γνωρίσει από κοντά.

Το θύμα, εμπιστεύτηκε τον φίλο του και έκανε την αγοραπωλησία με κλειστά μάτια. Οι δύο βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης κοντά στα Δικαστήρια Πάτρας για την ανταλλαγή.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με το pelop.gr, έδωσε στο απατεώνα μια σακούλα με 45.000 ευρώ και πήρε μια άλλη σακούλα με τις υποτιθέμενες λίρες, την οποία δεν έλεγξε επιτόπου. Όταν το έκανε αργότερα, διαπίστωσε ότι του είχε δώσει φλουριά βασιλόπιτας, κάποια κέρματα και τσιγκάκια! Από ταυτοποίηση των στοιχείων του προέκυψε ότι είχε εξαπατήσει κι άλλους ανθρώπους στο παρελθόν

«Ήταν τόσο θρασύς ο δράστης, ώστε έκανε τη συναλλαγή σε πολυσύχναστο δρόμο, στο κέντρο της Πάτρας. Είχε υπολογίσει ότι μπροστά σε κόσμο το θύμα του δεν θα έλεγχε το περιεχόμενο της σακούλας με τις κάλπικες λίρες, όπως και συνέβη», σχολίασε αξιωματικός.