Βόλος: Νεκροταφείο ψαριών ο Παγασητικός - Απομακρύνθηκαν πάνω από 160 τόνοι

«Μπαλάκι» ευθυνών για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που έχουν κατακλύσει τον χείμαρρο Ξηριά

Νεκρά ψάρια
Σάλος επικρατεί για τις εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Βόλο
INTIME NEWS
2'

Νεκροταφείο ψαριών ο Παγασητικός Κόλπος με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μετά τις κόντρες Περιφέρειας Μαγνησίας και δήμου Βόλου για το ποιος τελικά φταίει και τον Παύλο Μαρινάκη να τονίζει ότι θα γίνουν έρευνες και θα αποδοθούν ευθύνες, συνεχίζεται ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες νεκρών ψαριών που ξεπερνούν τους 160 τόνους, από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες το απόγευμα στην δημοσιότητα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος που επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου, ένα στην έξοδο του Ξηριά και δυο στις Αλυκές, όπως επίσης και 7 αλιευτικά.

Τα 7 καΐκια μάζεψαν στις 27 και 28 Αυγούστου 95 τόνους από περιοχές κοντά στον Βόλο, 35 τόνοι συλλέχθηκαν από τον Ξηριά, 15 από την περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Ξενία, Αναύρου, 10 τόνοι από τις Αλυκές (έρχονται συνεχώς λόγω του αέρα επιπλέον ψάρια) και 5 τόνοι από πλοιάριο της Ιnterpollution από το λιμάνι του Βόλου.

Οι εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

nekra-psaria.jpg

Σοβαρές καταγγελίες από Μπέο

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Περιφερειάρχη ως «πολιτικό απατεώνα» με αφορμή το περιστατικό με τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στην κάμερα του MEGA και ανέφερε πως παρόμοια περιστατικά έχει αντικρύσει και στο παρελθόν με νεκρά ζώα και σκουπίδια να μεταφέρονται στο σημείο λόγω της υπερχείλισης, ρίχνοντας τις ευθύνες στον Περιφερειάρχη για τα περιστατικά.

«Έδωσα μια συνέντευξη Τύπου και είπα: Μην διανοηθείτε να μαζέψετε τα ψάρια και πάτε και τα πετάξετε ή τα θάψετε πουθενά στη περιοχή του Βόλου, είναι έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά και όπως εξήγησε το απόγευμα έλαβε κλήση από δημότη του πως θάβουν ψάρια στην κοίτη του ποταμού.

«Μηχανήματα περισυνέλεξαν νεκρά ψάρια και τα έθαβαν στην κοίτη του ποταμού. Αυτό είναι ντροπή», είπε ο Δήμαρχος Βόλου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση.

«Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνέχεια στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή