Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για την υγειονομική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπoλις

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) για 4η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.
1'

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) για 4η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Οι εκπαιδεύεις και οι ασκήσεις ετοιμότητας των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. κορυφώνονται αυτό το διάστημα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει κατά τη διάρκεια του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών» (5-8/9).

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Ε.Σ., θα βρίσκονται σε όλες τις διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, έχοντας στη διάθεσή τους υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.α.), σε διαρκή ετοιμότητα για να παρέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει σε διαγωνιζόμενους και θεατές.

Σημειώνεται ότι η Helleniq Energy, ενισχύει το έργο του Ε.Ε.Σ. προσφέροντας δωρεά κάρτες καυσίμων για τις μετακινήσεις των 180, περίπου, εθελοντών και των 15 Κινητών Μονάδων Υγείας και διασωστικών οχημάτων του Ε.Ε.Σ. στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής, όπου θα διεξαχθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.