Βόλος: Οξύνεται η κόντρα Μπέου και Περιφερειάρχη - «Γελάνε και τα νεκρά ψάρια με τον Κουρέτα»

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.
3'

Tην ώρα που η παρουσία του νεκρών ψαριών στον Παγασητικό και στο χείμαρρο Ξηριά είναι σε εξέλιξη, οξύνεται η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Ο Αχιλλέας Μπέος με νέα σημερινή του ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει «Πατρινό πολιτικάντη, που περιφέρεται υπό το κράτος πανικού” και του ζητά να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως η ταφή νεκρών ψαριών στην κοίτη του Ξηριά, τον κίνδυνο που ενέχει αυτό για τη δημόσια υγεία και ζητά από όλους τους θεσμικούς φορείς να συμβάλλουν ώστε ο καθαρισμός να επιταχυνθεί, “αφού ο Κουρέτας δεν μπορεί».

Η ανακοίνωση του δημάρχου Βόλου

«Γελάνε και τα νεκρά ψάρια με την επίδειξη “μαγκιάς” του επονομαζόμενου πλέον “ Ναυαγού της Κάρλας”; Κουρέτα, αλλά δυστυχώς ως Βολιώτες δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα καμώματα του Πατρινού πολιτικάντη, ιδιαίτερα όταν από αυτά καταστρέφεται μια ολόκληρη περιοχή και μια πόλη, η πόλη μας, υφίσταται τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Καλούμε και σήμερα αυτή την καρικατούρα που υποδύεται τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και που περιφερόμενος, υπό το κράτος πανικού, κραυγάζει διαφορά ακατάληπτα, να ηρεμήσει και να απαντήσει στους πολίτες του Βόλου σε καίρια ερωτήματα , όπως:

Γιατί έδωσε την εντολή να ταφούν τα νεκρά ψάρια στην κοίτη του Ξηριά; Κι αν δεν την έδωσε αυτός, ας μας υποδείξει το συνεργάτη του. Γιατί δύσκολα μπορεί να δεχτεί κανείς ότι ο χειριστής του εκσκαπτικού πήγε μόνος βόλτα στον Ξηρια και είπε να θάψει και μερικά ψάρια. Από κάποιον πήρε εντολή και την εργολαβία.

Δεν γνώριζε – καθηγητής πράμα- ότι αποτελεί ένα περιβαλλοντικό – υγειονομικό έγκλημα για τη δημόσια υγεία η ταφή σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από σπίτια και σε περιοχή με γεωτρήσεις που υδροδοτούν την πόλη;

Επειδή την απάντηση την γνωρίζουμε, από τον συγκεκριμένο δεν περιμένουμε και κάτι υπεύθυνο και σοβαρό. Περιμένουμε, όμως, από τη Δικαιοσύνη, καθώς τα ερωτήματα για μια τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια. Τα εγκληματικά λάθη του Κουρέτα δεν μπορούν να ταφούν μαζί με τα νεκρά ψάρια.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, ούτε από “παιχνίδια” καταλαβαίνουμε, ούτε από κωμικά υπαρξιακά διλήμματα του τύπου “ ή αυτός ή εγώ”. Για εμάς υπάρχουν μόνο ο Βόλος και οι πολίτες του και παρά τις συστάσεις που γίνονται για χαμήλωμα τόνων κλπ δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε για τα δίκαια τους. Ας το αντιληφθούν όλοι. Κουρέτες και μάγκες…

Τέλος επειδή τέτοιου μεγέθους προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν καλούμε τον “νεκροθάφτη των ψαριών” Κουρέτα να ασκήσει στοιχειωδώς, έστω, τα καθήκοντά του και να μεριμνήσει για τον καθαρισμό από τα ψάρια στον Ξηριά, από Κάρλα μέχρις τις εκβολές του

Εμείς, ως Δήμος, εθελοντικά αναλάβαμε τον καθαρισμό των ακτών και καλούμε ΟΛΒ και Λιμεναρχείο να επιταχύνουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των ψαριών στο λιμάνι, απομακρύνοντας τα σκάφη. Αφού ο Κουρέτας δεν μπορεί, ας βοηθήσουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς».