«Αναβαθμίστηκε από τα μαχαίρια στα πιστόλια - Η θέση του ΣΑΤΑ για τη συμπλοκή στα ΚΤΕΛ

«Υπήρχαν απειλές με μαχαίρια, αλλά όχι με πιστόλια. Τώρα αναβαθμίστηκε» λέει ο ο Παναγιώτης Μαυρίκης, α' αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ
2'

«Η συμπλοκή οδηγών στα ΚΤΕΛ του Κηφισού είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οργάνωσης και της αδυναμίας των αρμόδιων φορέων να επιβάλλουν την τάξη», δήλωσε στο ΕΡΤΝews ο Παναγιώτης Μαυρίκης, α' αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ, με αφορμή τους πυροβολισμούς που έπεσαν πριν από λίγες ημέρες μέσα στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων μεταξύ οδηγών TAXI.

«Εμείς τα καταγγέλλουμε εδώ και δύο χρόνια σαν συνδικάτο ταξί. Τα περιστατικά είναι από την κατάργηση των νόμων, την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας ταξί. Δεν τηρείται το κόμιστρο που υπάρχει σήμερα και υπάρχει πρόβλημα από συγκεκριμένες ομάδες. Βέβαια πάντα υπήρχε από παλαιότερα, αλλά την τελευταία περίοδο, τουλάχιστον τους μήνες του καλοκαιριού, έχει ξεφύγει η κατάσταση» δήλωσε.

O σύλλογος επαγγελματιών ταξί έχει ζητήσει την 24ωρη παρουσία της αστυνομίας στα ΚΤΕΛ Κηφισού, δήλωσε μιλώντας στον δημοσιογράφο της εκπομπής «Συνδέσεις», Κώστα Στάμου. Τόνισε ότι το πρόβλημα ξεκινά από τους εμπόρους ταξί που διαθέτουν προς μίσθωση ταξί σε άτομα που δεν έχουν την ειδική άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος και ούτε καν δίπλωμα οδήγησης

«Τους παίρνουν περισσότερο σαν μίσθωμα και αυτοί οδηγούνται στο να παίρνουν και περισσότερο από τους πελάτες. Εμείς ως συνδικάτο είμαστε αντίθετοι με αυτό. Το έχουμε καταγγείλει εδώ και δύο χρόνια αλλά κωφεύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε.

Όσον αφορά το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στις πιάτσες ταξί δήλωσε ότι στο παρελθόν «υπήρχαν απειλές με μαχαίρια, αλλά όχι με πιστόλια. Τώρα αναβαθμίστηκε». Συνέχισε λέγοντας ότι «ορισμένες φατρίες σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα κυριαρχήσει στον Κηφισό. Ευθύνη έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι η Τροχαία και η αστυνομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι οδηγοί βρίσκονται σε διαρκή πίεση, χωρίς επαρκή στήριξη από το κράτος. Τα προβλήματα αυτά εντείνονται από την ανεπάρκεια υποδομών και την κακή συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών. Πρέπει να υπάρξει καλύτερος έλεγχος και συντονισμός, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Αναφέρθηκε επίσης και στις ευθύνες των ίδιων των οδηγών, σημειώνοντας ότι όλοι οι επαγγελματίες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και να δείχνουν σεβασμό προς τους συναδέλφους τους. «Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι η βία δεν αποτελεί λύση και ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται με διάλογο και συνεργασία».