Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο μετά την καταγγελία της μητέρας της

Η κυρία Κοτρώτσου με ανάρτησή της ανέφερε όσα βίωσε η ίδια και η κόρη της στο πλοίο ενώ επέστρεφαν από το νησί
7'

Διοικητικές κυρώσεις αποδόθηκαν σε βάρος του ύπαρχου του πλοίου όπου σημειώθηκε το περιστατικό με την Μυρτώ, έπειτα από την καταγγελία που έκανε η μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά είχε ξεκινήσει από μόνο του διαδικασία μόλις έγινε γνωστό περιστατικό όταν η μητέρα της ζήτησε από τον ύπαρχο εξηγήσεις ενώ ήταν μπροστά της λιμενικός υπάλληλος.

Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις αφορούν απρεπή συμπεριφορά βάσει του γενικού κανονισμού του Λιμένα. Επίσης έγινε επικοινωνία και με τη μητέρα από το Λιμεναρχείο και της πήραν κατάθεση, καθώς και σε ακόμα μια κύρια που ήταν μαζί για να γίνει και ποινική διερεύνηση.

Η καταγγελία της μητέρας

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου, στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου βρέθηκε η Μυρτώ, ενώ επέστρεφαν από την Αστυπάλαια.

Η κυρία Κοτρώτσου με ανάρτησή της ανέφερε όσα βίωσε η ίδια και η κόρη της στο πλοίο ενώ επέστρεφαν από το νησί.

Δείτε την ανάρτηση της κυρίας Κοτρώτσου:

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο... λέει ενα παλιό τραγουδι... Και ειναι αλήθεια τουλάχιστον για εμάς.

Δεν προλάβαμε να επιστρεψουμε Αθήηνα. Στον γυρισμό απο Αστυπάλαια μέσα στο πλοίο blue star ferries Naxos συνέβη ότι δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανένα ΑμεΑ και μη.

1. Στο λιμάνι της Αστυπάλαιας δηλώνω (όπως πρέπει) ότι μεταφέρω ΑμεΑ για να δουν που και ποτέ θα μπούμε. Υποψιασμένη απο τον πηγαιμό που αν και το δήλωσα είχαν στριμώξει το αυτοκίνητο άκρη άκρη και όταν χρειάστηκα κάτι απο μέσα και κατέβηκα όταν έδεσε το πλοίο στο πρώτο λιμάνι ήταν αδύνατο να το πάρω. Όλως τυχαίως μας βάζουν στην ίδια θέση αν και πάλι το είπα. Κατευθείαν έρχεται και το πίσω αυτοκινητο και ευτυχώς που πρόλαβα να ειδοποιήσω τον οδηγό να περιμένει 1 λεπτό να κατεβάσω την Μυρτώ.

2. Όταν φθάσαμε Πειραιά πριν δέσει το πλοίο μας κατεβάζουν στο γκαράζ που ειναι εντελώς αδύνατο να προσεγγίσουμε το αυτοκίνητο. 15 λεπτά διαμονή στο αποπνικτικό περιβάλλον του γκαράζ με τα καυσαέρια, ακομη και για υγιείς ανθρωπους. Διαμαρτύρομαι, την πάνε λίγο πιο πέρα. Κατεβαίνουν οι οδηγοί και περνάνε στην κυριολεξία απο πάνω της. Και να μην έχεις κορωνοϊό κινδυνεύεις να κολλήσεις. Δεν φοράει μάσκα η Μυρτω λόγω αναπνευστικού προβλήματος. Ξανά διαμαρτύρομαι την πάνε επάνω στο σαλόνι. Περιμένω αφου άδειασε το γκαράζ την κατεβάζουν την βάζω στο αυτοκίνητο να φύγουμε. Δυστυχώς περιμένουμε ξανά, είχαν κατεβάσει και τις δυο ράμπες του παταριού οπότε, αποκλεισμένοι περιμένουμε ξανά.

3. Επιτέλους βγαίνουμε και πριν την μπουκαπόρτα κοντοστέκομαι γιατί άκουσα ότι ο λοστρόμος φταίει για όλο αυτό, να παραπονεθώ. Μου λέει όχι εγώ, ο ύπαρχος και μου τον δείχνει, που στεκόταν στην μπουκαπόρτα.

4. Προχωρώ και σταματάω εκει, και εκφράζω στον ύπαρχο το παράπονο μου. Αδιάφορος ψυχρός σαν να μη ακούει λέει: ε και; Δεν ηταν το δικό του παιδί που ταλαιπωρήθηκε και κινδύνευε να πάθει μια επιληπτική κρίση βεβαιώσεις βεβαίως. Ζήτω το όνομά του να αναφερθώ στην εταιρεία γιατί το μικρό ταμπελάκι με τα γράμματα ψείρες, γράφει μόνο το μικρό όνομα, (παρανόμως νομίζω) και αρνείται να το δώσει. Εκνευρίζομαι περισσότερο και λέω δεν πειράζει θα κάνω αναφορά στην εταιρεία σου και στο λιμεναρχείο, αυτοί θα σε βρουν δεν είστε δα και πολλοί. Και τότε ξυπνά απο την απάθειά του, λέει ψυθιρίζοντας ένα όνομα μέσα από τα δόντια του που δεν άκουσα, και αρχίζει να φωνάζει το δικό σου όνομα θέλω. Του δίνω το ταμπελάκι αναπηρίας που γράφει το όνομά μου και τα στοιχεία μου πρόθυμα και βγαζει το κινητό του πηγαίνοντας στο μπροστινό μέρος του αυτονικήτου να βγάλει φωτογραφία με απειλητικό ύψος (μπορεί και να έβγαλε), λέγοντας θα δεις. Λέω δεν καταλαβα τι έκανα; Μου λέει θα κάνω μήνυση γιατί με έβρισες. Λέω εγω καθόλου έχω και μάρτυρα τη γυναίκα δίπλα μου. Μου λέει νομίζεις... υπονοώντας πιθανώς τους εργαζόμενους στο ΚΑΡΑΒΙ. Δεν έβρισα καθόλου γιατί δεν βρίζω για εντελώς προσωπικούς και θρησκευτικούς λόγους, αλλά συνεχίζει τις φωνές και τις απειλές. Παίρνω το κινητο μου στο χέρι και χωρίς να το ανοίξω, δεν μπορούσα άλλωστε λόγω ταραχής, λέω και εγώ το ίδιο. Και τότε παθαίνει παράκρουση και αρχίζει να ουρλιάζει. Με έγραψε λιμεναρχείο λιμεναρχείο ελάτε...

Και αρχίζει να χτυπά με μένος το αυτοκινητο. Του λέω σταματά να χτυπάς και εγώ το λιμεναρχείο θέλω, να κάνω λίγο πιο άκρη να περιμένω. Συνεχίζει να χτυπά το αμάξι, και ως εκ θαύματος γιατί πάντα υπάρχει Θεός εμφανίζεται το αυτοκίνητο του λιμεναρχείου, που δεν το έβλεπα γιατί με εμπόδιζε η πλάτη του εν λόγω κυρίου (ας πούμε) αλλα ούτε και αυτός πιθανώς το είχε δει γιατί το είχε στην πλάτη του. Κατεβαίνει ο λιμενικός και του λέει τι κάνεις; Σε εχω δει εδώ και ώρα τι κάνεις και επί πλέον φωνάζεις να κάνω τι; Το βλέπεις το σήμα ανάπηρου; Έχει άνθρωπο μέσα και συμπεριφέρεσαι έτσι? Το ξέρεις ότι μπορεί να σου κάνει μήνυση εκείνη; Και τότε αρχίζει η μεταστροφή. Εγώ δεν έκανα τίποτε (πιθανώς έπρεπε κατά τη γνώμη του να μας δείρει κιόλας), η κυρία, και αν δεν κάνει κάτι αυτήη εγώ δεν θα κάνω τ'ιποτε… Όπως καταλαβαίνετε αυτός ηταν ενα εκφοβισμός για να μην του κάνω.

Πώς το λέμε; Και κερατάς και δαρμένος. Εγώω πάλι πήγα στο λιμεναρχείο ώρα 5.30 μαζί με το λιμενικό, τρέμοντας απο την ταραχή και υπέβαλα επι τόπου γραπτή καταγγελία, για μη τήρηση κανονων που αφορούν φόρτωση- εκφόρτωση ΑμεΑ, απειλητική υβριστική και εκβιαστική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου.

5. Ενημέρωσα μεταά απο 2 ώρες τηλεφωνικά την εταιρείια Blue Star, που ομολογώ ότι τάχιστα ασχολήθηκαν και με πήραν μετά να μου ζητήσουν συγγνώμη, καθώς επίσης ενημερώθηκε ο καπετάνιος του καραβιού κ. Καλφοπούλος (αν δεν κάνω λάθος) μου ζήτησε αυτός συγγνώμη και μου είπε ότι ο εν λόγω ύπαρχος θα μετατεθεί.

Συμπέρασμα υπόσχεση; Κανένα δεν πρέπει να αφήνουμε να μας συμπεριφέρεται έτσι πολλώ δε μάλλον όταν έχει να κάνει με τον άνθρωπο ΑμεΑ που βοηθάμε για μια καλύτερη ζωή.
Άνθρωποι αδιάφοροι και απαθείς προς αυτό, που δεν τηρούν τους κανονισμούς και δεν έχουν την στοιχειώδη ευγένεια δεν κάνουν για θέσεις που έχουν επαφή με το κοινό. Ας τοποθετηθούν κάπου άλλου να προσφέρουν κάτι πιο αποδοτικό. Δεν κάνουμε όλοι για όλα.

Η εταιρεία Blue Star ας προσέχει περισσότερο μετά τον φόνο του Αντώνη γιατί η γυναικα του Καίσαρα, δεν αρκεί να ειναι τίμια πρέπει και να δείχνει τίμια. Και πρέπει να περνά από διπλό κοντρόλ το προσωπικό της σε θέματα ευγένειας.

Πρέπει εμείς που έχουμε άτομα με αναπηρία να ζητάμε το δίκιο μας και να παλεύουμε γι αυτό με οποίο κόστος επιπλέον τρεξίματος και ταλαιπωρίας, γιατί μόνο έτσι σ' αυτήν τη χώρα κάτι θα αλλάξει. Χωρίς αγώνα δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ.

Γιατί ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό, πιο ζωντανό...

Υ.Σ. προς ενημέρωσή σας: Η εταιρεία Blue Star Ferries και ο καπετάνιος με διαβεβαίωσαν ότι ο ύπαρχος μετατίθεται!!!!