Σκόπελος: Χειροπέδες σε 49χρονο που χτύπησε τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου

Ο 49χρονος κατέθεσε ότι ήταν μια απλή διαμάχη μεταξύ συζύγων
2'

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Σκόπελο, με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο και τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με το thenewspaper, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ένα ζευγάρι που είναι 11 χρόνια μαζί και έχουν 3 ανήλικα παιδιά διαπληκτίστηκε μπροστά σε μια εκκλησία. Αυτόπτης μάρτυρας τους είδε να τσακώνονται, και ειδικότερα είδε τον 49χρονο να χτυπάει την σύζυγό του στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον άνδρα στα τουριστικά καταλύματα που διατηρεί, του κοινοποίησαν την καταγγελία και προσπάθησαν να τον συλλάβουν, όμως εκείνος αντιστάθηκε και τους εξύβρισε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου την Παρασκευή, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση κατά συρροή και βία κατά υπαλλήλων.

Ο 49χρονος κατέθεσε ότι ήταν μια απλή διαμάχη μεταξύ συζύγων. «Ένα ζευγάρι θα πει κουβέντες στην κρεβατοκάμαρα, δίνετε μεγάλη σημασία. Πήρε όλα τα χρήματα από την επιχείρηση, ναι την εξύβρισα γιατί με περιέπαιζε. Την αγκάλιασα σφιχτά για να σταματήσει το θέατρο. Όχι δεν την χτύπησα την γυναίκα μου. Αυτό που βλέπετε στα έγγραφα σας δεν αντιπροσωπεύει τον βίο μου. Δεν έχω έρθει προετοιμασμένος με χαρτιά και δικηγόρους, δεν είμαι πονηρός. Όταν ήρθε η αστυνομία είδα ένα φιλικό μου πρόσωπο και δεν το θεώρησα σοβαρό, διότι είχαμε λήξη τον καυγά, εγώ έκοβα σαλάτες και εκείνη έκανε μπάνιο το παιδί» είπε.

Το δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατ΄εξακολούθηση, αλλά τον καταδίκασε σε 19 μήνες φυλάκισης την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην πλησιάσει την 38χρονη παθούσα σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.