Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μοιραίο μηχάνημα

Ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να γίνει και εξέταση από ειδικό, ο οποίος είναι σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις μηχανημάτων αναψυχής και το αίτημα εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης
Eurokinissi
2'

Απαντήσεις για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής δίνουν τα πορίσματα των ειδικών. Μάλιστα, αυτό που προκύπτει έως τώρα είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελία Χαλκιδικής έκανε δεκτό το αίτημα του πατέρα του, να γίνει έλεγχος στο μηχάνημα, από εξειδικευμένο τεχνικό. Έτσι, αυτό που προκύπτει μέχρι τώρα είναι ότι το μοιραίο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων, χωρίς καμία πιστοποίηση.

Ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να γίνει και εξέταση από ειδικό, ο οποίος είναι σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις μηχανημάτων αναψυχής και το αίτημα εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο τραυματισμός του 19χρονου έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού. Η θραύση προήλθε γιατί ήταν παλιό, δηλαδή λόγω γήρανσης και διάβρωσης του μηχανήματος και όχι λόγω της ταχύτητας που υπήρχε. Η ταχύτητα βεβαίως παίζει ρόλο για το γεγονός ότι το παιδί έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και έχασε τη ζωή του.

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι κάνανε την κατασκευή.

Η έρευνα της εισαγγελίας επεκτείνεται και αφορά τρεις παράλληλες υποθέσεις. Ο ένας άξονας είναι ο θάνατος του παιδιού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε. Η δεύτερη υπόθεση είναι το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή περίοδο και μια τρίτη υπόθεση είναι ότι ελέγχεται για όλο το παρελθόν, για όλες τις προηγούμενες περιόδους, πώς έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αν είχε πιστοποιήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

Δεν αποκλείεται να κληθούν και από τον Δήμο αλλά και από άλλες υπηρεσίες δημόσιες στελέχη να καταθέσουν και βέβαια μηχανικοί, ειδικοί και όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για αυτή την πολύ θλιβερή υπόθεση.