Καιρός: Πλημμύρες στο Μοσχάτο - Δρόμοι ποτάμια - Πότε σταματά η βροχή στην Αττική

«Καμπανάκι» των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που επιμένει και σήμερα - Πλήττονται τα νότια προάστια της Αττικής - Μήνυμα από το 112 σε όλη την Πελοπόννησο
3'

Η σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» τον νομό Αττικής και ιδιαίτερα τα νότια προάστια. Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στο Μοσχάτο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν και κάδοι απορριμμάτων.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Ραζής

Πότε σταματά η κακοκαιρία

Μέσω ανάρτησης ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σχετικά με την κακοκαιρία, αναφέρει πως μετά τις 18:00 το απόγευμα σταματούν όλα τα φαινόμενα.

«Προσοχή! Έντονη ραγδαιότητα ( αρκετό νερό σε λίγο χρόνο) με αστραπές και κεραυνούς σήμερα 13.00-18.00 στις εξής περιοχές:
-Ζάκυνθος και νότια Κεφαλονιά
-Πελοπόννησος (κυρίως Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα)
-Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία
-Χανιά».
-Αττική (κυρίως οι περιοχές που βρέχονται -είναι κοντά στο Σαρωνικό και το κέντρο)», γράφει ο μετεωρολόγος στο Facebook.

Ξεκίνησε η βροχή στα νότια της Αττικής

Μέσω ανάρτησης στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα νότια προάστια της Αττικής καθώς η κακοκαιρία ξεκίνησε.

Ο Θεόδωρος Κολυδάς αναφέρει: «Πολλή προσοχή ειδικά στα νότια της Αττικής ως τις 3 μμ. με βάση το nowcasting της meteoblue.

Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα

Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί το Σάββατο (31/8) έλαβαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να είναι προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης μπουρινιών, κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 31/08.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες έως και αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις