Υπουργείο Ναυτιλίας: Αλλάζει το πλαίσιο πρόσβασης ΑμεΑ στα πλοία μετά το επεισόδιο με τη Μυρτώ

Όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων
1'

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η καταγγελία της μητέρας της Μυρτούς, Μαίρης Κοτρώτσου, για το γεγονός ότι το παιδί της στριμώχθηκε σε γκαράζ πλοίου ενώ γύριζαν από την Αστυπάλαια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι προβλέπονταν αλλαγές σε νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι και έχει μπει στην τελική ευθεία η τροποποίηση του Π.Δ. 44, καλύπτοντας το νομοθετικό κενό που υπήρχε για τη μετακίνηση των ΑμεΑ.

«Θα υπάρξουν καινούργιες προδιαγραφές για τα πλοία με αναβατόρια, πλατφόρμες, ανελκυστήρες για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα» είπε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.