Κουρέτας για νεκρά ψάρια στον Βόλο: «Απομακρύνθηκε το 99%»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διευκρίνισε ότι 4-5 τόνοι οδηγήθηκαν σε υγειονομική ταφή

Κουρέτας για νεκρά ψάρια στον Βόλο: «Απομακρύνθηκε το 99%»
INTIME NEWS
1'

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα έθεσε η Πολιτική Προστασία τον Βόλο με αφορμή τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, να αναφέρεται στο ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για τον Βόλο, ο κ. Κουρέτας είπε πως «έχει απομακρυνθεί το 99% των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό», προσθέτοντας παράλληλα ότι 270 τόνοι νεκρών ψαριών οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διευκρίνισε ότι 4-5 τόνοι οδηγήθηκαν σε υγειονομική ταφή, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα έγινε σε χώρο ασφαλή στο Δήμο Βελεστίνου αφού είχε εκδοθεί η περιβαλλοντική άδεια.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο

Παράλληλα, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες του Βόλου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά την απόδοση ευθυνών είπε ότι «όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω. Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Δήμος Βόλου, ΤΕΟΒ, Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας κι έπρεπε εμείς να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια, όπως και κάναμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι εδώ και 12 ημέρες είχε προειδοποιήσει τόσο τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όσο και τον Δήμο Βόλου για το πρόβλημα. «Το δίχτυ αυτό θα μπορούσε να είχε μπει πολύ νωρίτερα» είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή