Φλωρίδης: Το φθινόπωρο η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εκδίκασης της υπόθεσης των Τεμπών
KTZ_
1'

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη στην εκπομπή «Live you» στον ΣΚΑΪ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε πως η ανάκριση στην υπόθεση ήταν υποδειγματική ενώ αναφορικά με την καθυστέρηση της εκδίκασης εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την πλευρά των δικηγόρων υποβάλλονται αιτήματα προς περαιτέρω διερεύνηση. «Ο ανακριτής έχει εντολή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν υποβάλλεται αίτημα να μην το αφήνει αναπάντητο», σημείωσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης πως έχει βρεθεί αίθουσα εκδίκασης παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση προβλεπόταν 120 συνήγοροι ενώ στη συνέχεια αυξήθηκαν στους 250.

Αναφορικά με τους εμπρησμούς

Ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στο αυστηρό πλαίσιο το οποίο προβλέπει φυλάκιση ακόμα και για εμπρησμούς εξ αμελείας.

Ερωτηθείς γιατί δεν μειώνονται οι εμπρησμοί ενώ έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα ο υπουργός δήλωσε πως ο αριθμός των συλληφθέντων δείχνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας. «Κάποιοι έχουν ήδη προφυλακιστεί», σημειώνοντας επίσης πως σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπρησμός από πρόθεση η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση είναι άνω των 10 ετών.

«Οι προβλεπόμενες ποινές και για εξ αμελείας είναι φυλακή», είπε ενδεικτικά.