Χαλκίδα: Η «βασίλισσα των λούνα παρκ» ξεσπά - «Με συκοφαντούν, είναι όλα νόμιμα»

Χαλκίδα: Η ιδιοκτήτρια είναι κάθετη, ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα από την πλευρά της
4'

Νέα στοιχεία προκύπτουν όσον αφορά στην χαλαρότητα των αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια λούνα παρκ, καθώς ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα, εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη. Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.

Στους όρους του διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα. Η γυναίκα όμως αυτή κέρδισε το διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

«Φταίω; Να τιμωρηθώ. Δεν φταίω; Είναι κρίμα. Γιατί είναι πολύ μεγάλη λύπη αυτά που ακούω. Είναι όλα συκοφαντίες. Δεν είναι έτσι όμως. Ψάξτε την αλήθεια. Όταν παραδίδεται ένας φάκελος σε μία δημοπρασία και πλήρης, ξέρετε από τι χέρια περνάνε; Ξέρετε από τι ελέγχους; Μετά, εδώ εμένα στον Αλμυρό, ήρθε επιτροπή. Έλεγξαν τα πάντα. Επιτροπή του δημοσίου, όχι δική μου επιτροπή. Δηλαδή και παντού. Όπου και να πάω εγώ εμένα έρχεται επιτροπή», είπε αρχικά η Μαρία Παναγιωτοπούλου η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στην τηλεόραση του Mega.

«Τι πλαστά χαρτιά μου έβγαλαν ότι έχω… δηλαδή βγάλατε μια ιστορία με ένα ατύχημα που έγινε πριν 20 χρόνια, το παιδί είναι μια χαρά, παντρεύτηκε, η μάνα πήρε 750 χιλιάρικα και είχαν όλοι το σθένος να βγουν και να μιλήσουν; Έλεος. Και η περίπτωση της Χαλκίδας είναι 18 χρόνια. Δηλαδή, σκαλίζουμε αυτά που ήταν πριν… Πιάσε αυτά που ήταν χθες. Πιάσε αυτά που ήταν προχθές».

Η βασίλισσα των λουνα παρκ είναι ίσως η πιο γνωστή στον χώρο της. Δεν είναι λίγες οι φορές που έδωσε μάχη στα δημοτικά συμβούλια για μια θέση του λούνα παρκ της σε πανηγύρια και εκδηλώσεις δήμων.

«Γεννήθηκα στη Γερμανία και σπούδασα στη Γιουγκοσλαβία. Και μετά ήρθαμε στην Ελλάδα. Από το μηδέν και είμαι μόνη η γυναίκα, που είμαι σήμερα 80 χρονών κι έχω υιοθετήσει δύο παιδιά. Έχω τη ψυχή να μοιράσω τον αγώνα μου με τα παιδάκια αυτά που όχι τα λατρεύω, είναι… είναι τα πάντα για μένα. Μία αγωνίστρια, που αγωνίζεται από 12 χρονών, που έχει πεθάνει ο άντρας της από το ’75 και είναι στον χώρο αυτό, που είναι ανδροκρατούμενος χώρος και επιβιώνει, με ψηλά το κεφάλι», είπε.

«Αυτοί που είναι Γιαλατζήδες πατούν επί πτωμάτων. Κι αυτοί που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη δουλειά, στη βιοπάλη και αγωνίζονται… Αυτοί δεν ξέρουν λαμογιαντίστικα. Εδώ πριν πολλά χρόνια, μου έβαλαν φωτιά. Πυροβόλησαν τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ και όπως έτρεξαν τα λάδια, νύχτα, πέντε η ώρα το πρωί, πήραμε φωτιά. Εμένα μου έκαψαν το σπίτι μου, εμένα μου έκαψαν το αυτοκίνητο, και να σε λασπολογούν έτσι;».

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου, λύγισε όταν το 2004 δέχτηκε το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας. Βρήκε την κόρη της, 32 ετών τότε, νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, δεμένη στο καλοριφέρ.

Τι δήλωσε για τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Η ίδια ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ήταν συνέταιροι με τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, τονίζοντας πως βρίσκονται στα δικαστήρια.

«Εγώ με τον κ. …, στο Πευκοχώρι που έγινε το ατύχημα αυτό, έχω 10 χρόνια άσχημα προηγούμενα. Εμένα μου έκλεψε δύο μηχανήματα. Τώρα έχω ένα μηχάνημα που είναι στο Ρούσελ, σύνορα με Βουλγαρία – Ρουμανία. Το βρήκαμε. Μου έκλεψε δύο μηχανήματα, μου έκαψε μηχάνημα».

«Πέρσι παραμονές Χριστουγέννων έβαλε και μου έκαψαν το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Η ζήλια γίνεται μίσος και το μίσος δεν ξέρει πού μπορεί να… Με έχει απειλήσει επανειλημμένες φορές. Ότι θα με σκοτώσει, θα με κάνει. Άμα δείτε τι δικαστήρια έχω εγώ με αυτόν τον άνθρωπο. Άμα δείτε τι μου έχει κάνει… Και κάθονται και λένε ότι εγώ είμαι συνέταιρος, ξέρω κι εγώ…».

Σχετικές ειδήσεις