Κρήτη: Εξαπάτησαν και έκλεψαν 4.500 ευρώ από ηλικιωμένη - Της είπαν πως η κόρη της χρειάζεται αίμα

Ο απατεώνας δεν της επέτρεπε να κλείσει το τηλέφωνο, για να μην τηλεφωνήσει σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο και αποκαλυφθεί η αλήθεια
1'

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη στο Ηράκλειο. Η 75χρονη γυναίκα έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι που αφορούσε σε υποτιθέμενο ατύχημα της κόρης της. Ο άγνωστος άνδρας στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου γνώριζε ονόματα συγγενών της καθώς και ότι στο στενάκι όπου διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της εφορίας στην Κνωσού δεν υπάρχουν κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr ο άγνωστος την εκβίασε συναισθηματικά λοιπόν ότι δήθεν η κόρη της, που βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό ατύχημα, χρειαζόταν κατεπειγόντως αίμα, αλλιώς θα κινδύνευε σοβαρά η ζωή της. Μάλιστα, δε δίστασε να της αναφέρει ότι στο πλευρό της κόρης της είχαν προστρέξει ήδη ο σύζυγος της ηλικιωμένης και ο γαμπρός της, δηλαδή ο άνδρας της υποτιθέμενης τραυματία.

Η 75χρονη πείστηκε και το ραντεβού κλείστηκε έξω από την εκκλησία της περιοχής. Σε όλη τη διαδρομή η γυναίκα είχε καθ' υπόδειξη του απατεώνα ανοιχτό το κινητό της τηλέφωνο και συνέχιζε τη συνομιλία μαζί του λαμβάνοντας οδηγίες για το σημείο συνάντησης. Πιθανόν σκοπός του απατεώνα ήταν να μην επικοινωνήσει με συγγενικά της πρόσωπα και αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η γυναίκα τελικά παρέδωσε στον άγνωστο γύρω στις 4.500 ευρώ αλλά και κοσμήματα πριν προλάβουν να τη σταματήσουν οι οικείοι της. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, όπου η ηλικιωμένη κλήθηκε να καταθέσει για το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις