Κραυγή αγωνίας από πολύτεκνο: Θα διακόψουμε κύηση λόγω ακρίβειας – Έχουμε 4 παιδιά

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα λόγω πληθωρισμού και αυξήσεων σε ενέργεια, τρόφιμα και καύσιμα
2'

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα καθώς τόσο ο πληθωρισμός όσο και οι συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα εξανεμίζουν τον οικογενειακό προυπολογισμό πριν τελειώσει ο μήνας.

Ο κύριος Κώστας, περιέγραψε μιλώντας στο OPEN τη δική του ιστορία επιβίωσης της οικογένειάς του. Ο ίδιος με τη σύζυγό του έχουν 4 παιδιά ενώ περιμένουν και το πέμπτο τους παιδί. Όπως αναφέρει, σκέφτεται με τη σύζυγό του να διακόψει την κύηση λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Και συμπληρώνει μάλιστα, την απώλεια του επιτελικού κράτους στην στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα τη στιγμή αυτή που κυριαρχεί η ακρίβεια.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση γιατί οικονομικά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι η ακρίβεια που επικρατεί στις μέρες μας αλλά και τα οικονομικά προνόμια και επιδόματα που δικαιούμαστε όχι ως πολύτεκνη οικογένεια που έχουν κοπεί. Η πολύτεκνη οικογένεια δεν έχει κάποια παραπάνω προνόμια. Για το οικογενειακό επίδομα, για το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς κ.α.», σημείωσε ο κ. Κώστας περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του που έχει ήδη τέσσερα παιδιά.

«Ξεπέρασα το εισοδηματικό κριτήριο και δεν πληρώ τις προϋποθέσεις (για κρατική ενίσχυση). Το ετήσιο εισόδημα μου είναι 40.000 ευρώ μαζί με τη σύζυγό μου. Μηναία έξοδα έχω 3.800 ευρώ. Και από το κράτος δεν παίρνει τίποτα. Θα πάρω μόνο το επίδομα για το πέμπτο παιδί, αν δεν διακοπεί η κύηση» υπογράμμισε ενώ καταλήγοντας δήλωσε:

«Νοιώθω ότι μας τιμωρούν. Είναι αδιανόητο να δηλώνουν οι οικογένειες με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους και να χάνουν τα επιδόματα».