Dixan: Ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του προγράμματος «Οι σπόροι του αύριο-Τα παιδιά στο πλευρό της Γης»

Περισσότεροι από 4,5 χιλιάδες μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος

Dixan: Ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του προγράμματος «Οι σπόροι του αύριο-Τα παιδιά στο πλευρό της Γης»
2'

Ο δεύτερος κύκλος δράσης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οι σπόροι του αύριο. Τα παιδιά στο πλευρό της Γης» της Henkel Consumer Brands και του Dixan, ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά, εκπαιδεύοντας χιλιάδες μαθητές σε σχολεία της Αττικής.

Η πρωτοβουλία του Dixan προσφέρεται δωρεάν σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση οικολογικών καθημερινών συνηθειών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε επιτυχώς από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς το 2024. Τελευταίος σταθμός ήταν η Κηφισιά, όπου μαζί με τους εκπαιδευτές συμμετείχε και ο ηθοποιός Νίκος Κουρής, αναπόσπαστο και ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας του Dixan.

Μέσα από μια σειρά από πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια, θεματικές προβολές και συζητήσεις για την προστασία του πλανήτη, περισσότεροι από 4,5 χιλιάδες μαθητές, ηλικίας 6-12 ετών, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Αφιερώνοντας μια σχολική ώρα στην τάξη, τα παιδιά μπόρεσαν να πληροφορηθούν για τη σημασία της ανακύκλωσης και του τρίπτυχου «reduce, reuse, recycle», της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό όπου, έχοντας ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα, εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και συναγωνίστηκαν ανά τάξη, μέσα από τρεις κατηγορίες, με μία ζωγραφιά, ένα παραμύθι ή ένα τραγούδι.

Στόχος ήταν η καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος και η δημιουργία άμιλλας μεταξύ των μαθητών μέσω της ομαδοσυνεργατικής διάδρασης. Η τάξη που αναδείχθηκε νικήτρια σε κάθε κατηγορία θα λάβει έναν μετεωρολογικό σταθμό ως δωρεά του Dixan στο σχολείο τους.

Με αυτόν τον τρόπο, το Dixan συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών, καθώς οι μαθητές, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκτούν μέσω του προγράμματος, καλλιεργούν περιβαλλοντική συνείδηση. Στο μέλλον, αυτή η συνείδηση μπορεί να μετουσιωθεί σε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πάνω από 75 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Αττικής μάς εμπιστευτήκαν και φιλοξένησαν το πρόγραμμα «Οι σπόροι του αύριο. Τα παιδιά στο πλευρό της Γης». Βασικός στόχος μας στη Henkel είναι η διαμόρφωση ενός ουσιαστικού μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Γι’ αυτό, «Οι Σπόροι του αύριο» θα συνεχιστούν και το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025. Εκπαιδεύουμε για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή