Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τεράστια κινητοποίηση των εθελοντών στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τεράστια κινητοποίηση των εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών για τις ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024
2'

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) για 4η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από όλη την Ελλάδα, με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διασωστικά οχήματα του Ε.Ε.Σ., θα προσφέρουν υγειονομική και διασωστική κάλυψη σε οδηγούς και θεατές, σε όλες τις διαδρομές του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών» (5-8/9).

Συγκεκριμένα, ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ε.Ε.Σ. από 15 Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ελασσόνα, Λαμία, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κίσσαμος, Κομοτηνή, Λάρισα, Ξάνθη, Πάτρα, Ρέθυμνο, Χαλκίδα και Χανιά) με 16 διασωστικά οχήματα (4x4) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχοντας στη διάθεσή τους υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.α.), θα αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την υγειονομική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 που θα διεξαχθεί στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής, από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας διεξήγαγαν μεγάλης εμβέλειας εκπαίδευση – άσκηση για επείγοντα απεγκλωβισμό από συμβατικό και αγωνιστικό όχημα, καθώς και στη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού (κοπτικά μηχανήματα) για την διάνοιξη τρακαρισμένου οχήματος με σκοπό την απομάκρυνση, με ασφάλεια, του οδηγού από το όχημα. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στον μώλο της Αγίου Νικολάου, με την συνδρομή της ΟΜΑΕ η οποία διέθεσε τα αγωνιστικά οχήματα καθώς και το όχημα που αποσυναρμολογήθηκε για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.