Χαλκίδα - Λούνα παρκ: H 13χρονη σκοτώθηκε το 2019 στο ίδιο μηχάνημα που τραυματίστηκε η 9χρονη

Είχαν κρατήσει το παιχνίδι «φονιά» στο λούνα παρκ 

Χαλκίδα - Λούνα παρκ: H 13χρονη σκοτώθηκε το 2019 στο ίδιο μηχάνημα που τραυματίστηκε η 9χρονη
Eurokinissi
6'

Αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με το λούνα πάρκ που είχε σκοτώθεί μία ανήλικη και είχε τραυματιστεί μία άλλη. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ σε Χαλκίδα και Αλμυρό είναι καταδικασμένη ωστόσο κέρδισε διαγωνισμό για πανηγύρι στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο.

Η «βασίλισσα των λούνα παρκ» είναι ιδιοκτήτρια στο χώρο αναψυχής στη Χαλκίδα όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη. Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της. Στους όρους του διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Η γυναίκα κέρδισε τον διαγωνισμό, παρότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για τον θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

Στο πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες της υπόθεσης θανάτου της 13χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό, έκαναν μια αδιανόητη διαπίστωση: «Το παιχνίδι που έχασε τη ζωή της η 13χρονη στον Αλμυρό είναι το ίδιο ακριβώς μηχάνημα από το οποίο 10 χρόνια πριν, στις 27 Ιουλίου του 2009, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε γλιστρήσει από τη θέση της μια 9χρονη στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. Το παιχνίδι είναι κατασκευής του 1991 από ιταλική εταιρεία».

Σύμφωνα με το Mega oι δικαστές που παρέπεμψαν την «βασίλισσα των λούνα παρκ» σε δίκη για τον θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό είναι ξεκάθαροι. Παρέλειψε ως ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του.

H ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ Μαρία Παναγιωτοπούλου μίλησε στο Mega αναφέρθηκε στην απόφαση του δήμου Λαρισαίων να πάρει πίσω την άδεια που της είχε δώσει για να στήσει λούνα παρκ στην περιοχή, εκφράζοντας την ενόχλησή της, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν έχει να κρύψει τίποτα.

«Τώρα την έχασα αυτή τη δουλειά στη Λάρισα, που την περιμένω κάθε χρόνο. Γιατί φοβήθηκε ο Δήμαρχος και ανακάλεσε τη συμφωνία. Πρώτη εγώ βγήκα και είπα, αν φταίω να με κρεμάσουν στην Ομόνοια, για παραδειγματισμό, να μη γίνουν άλλα τέτοια πράγματα. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Δεν φοβάμαι τίποτα. Εμένα με βοήθησε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος κι ανέβηκα στον «Γύρο του Θανάτου» χωρίς να ξέρω να οδηγώ μηχανή», δήλωσε.

H 13χρονη εκτινάχτηκε από τη θέση της σε απόσταση 11 μέτρων

«Το παιχνίδι επιτρέπεται για την ασφαλή χρήση του να περιστρέφεται μέχρι δύο συνεχόμενες φορές προς την ίδια κατεύθυνση. Όμως κατά τη διάρκεια των περιστροφών του και συγκεκριμένα της τέταρτης συνεχόμενης περιστροφής προς την ίδια κατεύθυνση, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα άνω των 3 δευτερολέπτων ανά γύρο και έτσι η 13χρονη εκτινάχτηκε από τη θέση της σε απόσταση 11 μέτρων. Αρχικά έπεσε στο παρακείμενο παιχνίδι με την ονομασία ταψί και στη συνέχεια στο έδαφος οπότε επήλθε ο θάνατος της».

Επιπλέον δύο στοιχεία φαίνεται να οδήγησαν στον θάνατο του κοριτσιού.

«Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες:

-Η Ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου ταχύτητας του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν ήταν συνδεδεμένη γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμιστής ταχύτητας, «κόφτης», που ήταν τοποθετημένος από τον κατασκευαστή να μη λειτουργεί.

-Θα έπρεπε να έχουν προστεθεί στο παιχνίδι ατομικές ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων ή τουλάχιστον να μετασκευαστεί η υφιστάμενη μπάρα ασφαλείας, καθώς δεν επαρκούσε για την ασφαλή χρήση του παιχνιδιού ούτε για σωματότυπους παιδιών, ούτε καν για ενηλίκων.

«Αναρωτήθηκε κανένας πώς χάθηκε το κοριτσάκι; Αυτό το κοριτσάκι θεός συγχωρέσ’το ήταν η κόρη ενός οδηγού μου που ερχόταν περιστασιακά. Ανέβαινε όλη την ημέρα, τα απογεύματα, στο ”χαλί” και το ”χαλί” αυτό ήταν καινούργιο», ανέφερε η κα Παναγιωτοπούλου.

Μάρτυρας επιβεβαίωνε τότε τα λεγόμενά της. Μόνο που αργότερα, όταν αυτός ο άνδρας κλήθηκε να καταθέσει επίσημα στις αρχές, τα πήρε όλα πίσω.

«Το βράδυ που έγινε το δυστύχημα δεν ήμουν στο λούνα παρκ αλλά στο σπίτι μου. Όταν πήγα εκεί την επόμενη ημέρα, με πλησίασε ένας άνδρας 50 ετών περίπου και μου ζήτησε να δηλώσω στους δημοσιογράφους ότι το κορίτσι που σκοτώθηκε είχε σηκωθεί όρθιο ενώ βρισκόταν στο μηχάνημα».

Ίδιοι ισχυρισμοί στο δυστύχημα του λούνα παρκ Χαλκίδας

Ό,τι ισχυρίστηκε για το δυστύχημα του Αλμυρού, ακριβώς τα ίδια φέρεται να είχε ισχυριστεί η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ και για το ατύχημα στην Χαλκίδα το 2009. Ότι το παιδί έφταιγε που σηκώθηκε από τη θέση του και όχι η ξέφρενη ταχύτητα του παιχνιδιού. Οι ομοιότητες των δύο, είναι τρομακτικές.

«Στις 27/7/2009 στη Χαλκίδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γλίστρησε από τη θέση της κατά την περιστροφή του παιχνιδιού «χάλι» η τότε ανήλικη 9χρονη, η οποία ήταν μικροκαμωμένη και εκτινάχτηκε από το παιχνίδι, το οποίο έχει αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής από την επιτρεπόμενη, χωρίς να έχει λειτουργήσει ο λεγόμενος «κόφτης» ώστε να αποτραπεί υπέρβαση Βορείου ταχύτητας, ενώ η ίδια μπάρα ασφαλείας δε στάθηκε ικανοί να συγκρατήσει με ασφάλεια την ανήλικη στη θέση της».

Το 9χρονο τότε κοριτσάκι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα και το κεφάλι, ρήξη σπλήνας και νεφρών. Ευτυχώς, εκείνη στάθηκε τυχερή. Όχι όμως, η 13χρονη ούτε και ο 19χρονος Γιάννης στο λούνα πάρκ άλλου ιδιοκτήτη στην Χαλκιδική, που κι εκεί, η ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο παιχνίδι φαίνεται να οδήγησε στην τραγωδία.

Αλαλούμ με τα ποινικά μητρώα

Προαπαιτούμενο για να στήσει κάποιος ιδιοκτήτης λούνα παρκ είναι το λευκό ποινικό μητρώο. Επομένως, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πως μπόρεσε να λειτουργήσει λούνα παρκ η κα Παναγιωτοπούλου, καθώς ήδη από το 2017 υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη σε βάρος της.

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου με ημερομηνία 06/05/2021:

Μαρία Παναγιωτοπούλου
Τόπος Γέννησης: Αθήνα
Ποινική κατάσταση: ΚΑΤΑΔΙΚΗ για τραυματισμό 9χρονης

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου με ημερομηνία 28/02/2022

Μαρία Παναγιωτοπούλου
Τόπος Γέννησης: Γερμανία
Ποινική κατάσταση: ΜΗΔΕΝ

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου με ημερομηνία 26/01/2024
Μαρία Παναγιωτοπούλου
Τόπος Γέννησης: Γερμανία
Ποινική κατάσταση: 6 ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ για πταίσματα

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου με ημερομηνία 30/01/2024
Μαρία Παναγιωτοπούλου
Τόπος Γέννησης: Γερμανία
Ποινική κατάσταση: ΜΗΔΕΝ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή