Νέα κακοκαιρία προ των πυλών: Έρχονται καταιγίδες και έντονα φαινόμενα - Αιχμηρός ο Τσατραφύλλιας

Καιρός: Πού προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για το «χαμηλό βαρομετρικό» και τι απαντά ο Γιώργος Τσατραφύλιας.
INTIME/Αρχείου
2'

Έντονα φαινόμενα αναμένουν οι μετεωρολόγοι με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετεωρολόγο του Open να υπογραμμίζει πώς η νέα κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, σήμερα και αύριο αναμένεται αστάθεια τις απογευματινές ώρες σε ηπειρωτικές περιοχές, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες να αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, την Πέμπτη (05/09) και την Παρασκευή (06/09) θα περιοριστεί η αστάθεια και το Σαββατοκύριακο τα προγνωστικά στοιχεία φέρνουν μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την χώρα μας, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους, οι βοριάδες αναμένεται να επιμένουν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ ενώ το Ιόνιο θα έχει 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στους 35-36 βαθμούς, λίγο πιο πάνω από τα κανονικά - για την εποχή - επίπεδα.

Τα όσα είπε ο Κλέαρχος Μανουσάκης έρχονται να προστεθούν στα όσα σημείωσε σε ανάρτησή του στο X ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, που απέδωσε τα φαινόμενα στο βαρομετρικό χαμηλό που εγκαταλείπει τη Δυτική Ευρώπη και κινείται προς την Ελλάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές.

«Τις επόμενες μέρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Όταν από βδομάδα το χαμηλό της δυτικής Ευρώπης (Αγγλία & Βισκαΐκό) «αποφασίσει» να κινηθεί ανατολικότερα, θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα. Ακόμη όμως είναι νωρίς για ασφαλείς προγνώσεις. Καλό σας μεσημέρι», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Κολυδάς.

Αιχμηρή ανάρτηση Τσατραφύλλια

Η τοποθέτηση πάντως του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια από τον ALPHA ήταν μάλλον σκωπτική.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook κατέθεσε τις δικές του σκέψεις, σημειώνοντας: «Μετά το "ουκρανικό ψύχος" μαθαίνω ότι έρχεται και κακοκαιρία το Σ/Κ! Μετά τι ακολουθεί ξέρουμε;».