Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Ζήσης Κωνσταντίνου

Πέθανε ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Ζήσης Κωνσταντίνου
1'

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ζήσης Κωνσταντίνου, ο ποινικολόγος που χειρίστηκε εκατοντάδες πολύκροτες υποθέσεις.

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1937 στη Λάρισα και το 1963 γράφτηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ήταν πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου μας, Ζήση Κωνσταντίνου. Ο Ζήσης Κωνσταντίνου υπήρξε διακεκριμένο μέλος της Ένωσης από την ίδρυσή της, με ενεργό συμμετοχή στις δράσεις της, ένας άξιος και αφοσιωμένος δικηγόρος, ο οποίος με την επαγγελματική του ακεραιότητα, την ευρυμάθεια και το ήθος του, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον χώρο της νομικής επιστήμης.

Η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη όχι μόνο στο πεδίο της ποινικής δικηγορίας αλλά και στην καθημερινή μάχη για την προάσπιση της νομικής επιστήμης. Ο αιφνίδιος θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον νομικό κόσμο. Η Ένωσή μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή